Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Foxwood lofts

Geplaatst op 07/11/2017, Auteur: pitts/PB


De professionele Engelse kweekstal Foxwood Lofts bouwde sinds begin jaren 2000 een excellente kweekkolonie op gebaseerd op rechtstreekse duiven van Bart & Luc Geerinckx.

Van bij de grootmeesters Geerinckx zelf kwamen kinderen van alleen de allerbesten, zoals Gladiator, Wittekop Sylvester, 1e Nat. Limoges, Blauwe IJzeren, Witpen Wouters, Argento, enz. .
Uit deze geweldige familie werden al ware topvliegers gekweekt, die op de sateliethokken tot ongekende hoogtes rijkten. Bij Pitts komen een ronde jongen uit de beste kwekers in een zeer exclusieve veiling. Een buitenkans  voor wie nog de oude basis Geerinckx wil bemachtigen. 

Een extra boost kwam er in 2009 toen de initiatiefnemers gingen aankloppen bij Michel en Linda Baertsoen. Die hadden ondermeer het wonderbaarlijke kweekkoppel 'Cippollini' X 'Sonka' onder de pannen. Grootouders langs moeder's kant van de 1ste nationale asduif 2007 en de 2de nationale asduif KBDB grote halve fond in 2008 bij Henri en Danny Van Avondt. Cippollini zelf vloog 27 keren prijs op evenveel inkorvingen. Daarvan 22 keer per tiental. Zijn partner was zo mogelijk nog straffer : 64 prijzen waarvan 6 overwinningen, 12 prijzen per honderdtal en 46 prijzen per tiental!!! Afstammelingen van dit topduo verhuisden naar Engeland samen met nog een hele schare jongen van de toppers uit het tophok van Brasschaat. Frodo, Matador, Miss Unicum, Tommeke, Bobbytje, De Silvester, Kapetin, enz….Maar ook andere topduiven bevolkten er de hokken.  Zo ondermeer: 'De Vale Dalton', 'Lady Gladiator' en 'Donker Willyke'. Allemaal zuivere Geerinckx duifjes.

De managers van de loft waren zodanig onder de indruk van de kwaliteit van deze duiven dat ze in 2010 richting Wommelgem trokken in de hoop om daar materiaal uit die toppers op de kop te kunnen tikken. De hype rond het kampioenenhok Geerinckx uit Wommelgem zou in de daarop volgende jaren mythische proporties gaan aannemen. De prijzen rijzen de pan uit tot hoogtes die voor de modale liefhebber niet meer te betalen zijn. Soms moet je dus het geluk hebben om geïnvesteerd te hebben net voor het hek van de dam gaat.

Het lijstje met afstammelingen uit de allerbeste lijnen van Geerinckx die richting U.K. verhuisden is zondermeer indrukwekkend. Ondermeer van de inmiddels wereldberoemde 'Gladiator' . Stamvader van een hele rij formidabele vliegers, en ook superkwekers zoals 'King Gladiator' en ‘Lady Gladiator’.

Het rijtje met namen die duivensportliefhebbers zullen doen wegdromen is schier eindeloos: Wittekop Sylvester, Het Willyke, Champion National, De Blauwe IJzeren, Argento, Chipo, Miss Black, National Willy, Den IJzeren, Bonte Witney, Super Blauwe Miracle,…enz.

Bij Pitts komen een ronde zomerjongen, klaar voor de kweek, in een opmerkelijke veiling, alleen afstammelingen uit het beste van de kampioenenhokken Geerinckx en Bartsoen. Een buitenkans om iets uit deze wereldvermaarde bloedlijnen naar uw hok te halen.

 

  • Klik hier voor naar de veiling te gaan.
  • De kijkdag van deze duiven zal doorgaan bij Gert Van Limbergen,  Lange weestraat 51, 9340 Lede van 11:00 tot 13:00 uur.
  • De veiling eindigt op woensdag 08/11/2017 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven