Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Foxwood lofts een commercieel duivenkweekcenter

Geplaatst op 29/12/2017, Auteur: pitts/PB


Het Engelse ‘Foxwood lofts’  is een commercieel duivenkweekcenter dat rond de eeuwwisseling opgestart werd . En daarbij zou alleen het allerbeste goed genoeg zijn. Een enorme boost kwam er in 2009 toen de initiatiefnemers gingen aankloppen bij Michel en Linda Baertsoen. Die hadden ondermeer het wonderbaarlijke kweekkoppel 'Cippollini' X 'Sonka' onder de pannen. Grootouders langs moeder's kant van de 1ste nationale asduif 2007 en de 2de nationale asduif KBDB grote halve fond in 2008 bij Henri en Danny Van Avondt. Cippollini zelf vloog 27 keren prijs op evenveel inkorvingen. Daarvan 22 keer per tiental. Zijn partner was zo mogelijk nog straffer. Vierenzestig prijzen waarvan zes overwinningen, twaalf prijzen per honderdtal en zesenveertig prijzen per tiental!!! Afstammelingen van dit topduo verhuisden naar Engeland samen met nog een hele schare jongen van de toppers uit het tophok van Brasschaat. Frodo, Matador, Miss Unicum, Tommeke, Bobbytje, De Silvester, Kapetin, enz….Maar ook andere topduiven bevolkten er de hokken.  Zo ondermeer: 'De Vale Dalton', 'Lady Gladiator' en 'Donker Willyke'. Allemaal zuivere Geerinckx duifjes.

De managers van de loft waren zodanig onder de indruk van de kwaliteit van deze duiven dat ze in 2010 richting Wommelgem trokken in de hoop om daar materiaal uit die toppers op de kop te kunnen tikken. De hype rond het kampioenenhok Geerinckx uit Wommelgem zou in de daarop volgende jaren mythische proporties gaaan aannemen. De prijzen rezen de pan uit tot hoogtes die voor de modale liefhebber niet meer te betalen waren. Soms moet je dus het geluk hebben om ergens in geïnvesteerd te hebben net voor het hek van de dam gaat.

Het kweekgoud van de Gladiator, Wittekop Sylvester en Willyke

Pluis er de pedigrees van de actuele Geerinckx-toppers maar eens op na. Steeds bots je op dezelfde namen. Deze van de Gladiator en Wittekop Sylvester x Willyke. Zij vormen de Geerinckx-iconen waarachter vrijwel elk succes schuilgaat. Bovendien verstaan hun kinderen de kunst hun topgenen moeiteloos door te geven aan nieuwe toppers.
De stam Geerinckx wordt om die reden wereldwijd graag gezien als unieke versterking … en is momenteel ‘hot’! Want het zijn deze pijlers van het hok die de Geerinckx-kolonie toelieten om uit te groeien tot één der meest succesvolle kolonies van België op de nationale grote halve fond en lichte fond. Prachtig!

 

De kijkdag van deze duiven zal doorgaan in: “De Luman”, Schulensebaan 5, 3560 Lummen van 11:00 uur tot 13:00 uur.

De veiling eindigt op woensdag 03/01/2018 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven