Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Foxwood lofts: Geerinckx Luc-Bart & Jurgen.......

Geplaatst op 01/12/2016, Auteur: Superuser


Kwekers uit de toppers van L- B & J Geerinckx en M & L Baertsoen

 

Het Engelse ‘Foxwood lofts’  is een commercieel duivenkweekcenter dat rond de eeuwwisseling opgestart werd . En daarbij zou alleen het allerbeste goed genoeg zijn. Een enorme boost kwam er in 2009 toen de initiatiefnemers gingen aankloppen bij Michel en Linda Baertsoen. Die hadden ondermeer het wonderbaarlijke kweekkoppel 'Cippollini' X 'Sonka' onder de pannen. Grootouders langs moeder's kant van de 1ste nationale asduif 2007 en de 2de nationale asduif KBDB grote halve fond in 2008 bij Henri en Danny Van Avondt. Cippollini zelf vloog 27 keren prijs op evenveel inkorvingen. Daarvan 22 keer per tiental. Zijn partner was zo mogelijk nog straffer. Vierenzestig prijzen waarvan zes overwinningen, twaalf prijzen per honderdtal en zesenveertig prijzen per tiental!!! Afstammelingen van dit topduo verhuisden naar Engeland samen met nog een hele schare jongen van de toppers uit het tophok van Brasschaat. Frodo, Matador, Miss Unicum, Tommeke, Bobbytje, De Silvester, Kapetin, enz….Maar ook andere topduiven bevolkten er de hokken.  Zo ondermeer: 'De Vale Dalton', 'Lady Gladiator' en 'Donker Willyke'. Allemaal zuivere Geerinckx duifjes.

De managers van de loft waren zodanig onder de indruk van de kwaliteit van deze duiven dat ze in 2010 richting Wommelgem trokken in de hoop om daar materiaal uit die toppers op de kop te kunnen tikken. De hype rond het kampioenenhok Geerinckx uit Wommelgem zou in de daarop volgende jaren mythische proporties gaaan aannemen. De prijzen rezen de pan uit tot hoogtes die voor de modale liefhebber niet meer te betalen waren. Soms moet je dus het geluk hebben om ergens in geïnvesteerd te hebben net voor het hek van de dam gaat.

Het lijstje met afstammelingen uit de allerbeste lijnen van Geerinckx die richting U.K. verhuisden is zondermeer indrukwekkend. Ondermeer van de inmiddels wereldberoemde 'Gladiator' . Stamvader van een hele rij formidabele vliegers, en ook superkwekers zoals 'King Gladiator' en ‘Lady Gladiator’.

Het rijtje met namen die duivensportliefhebbers zullen doen wegdromen is schier eindeloos: Wittekop Sylvester, Het Willyke, Champion National, De Blauwe IJzeren, Argento, Chipo, Miss Black, National Willy, Den IJzeren, Bonte Witney, Super Blauwe Miricle,…enz. Deze veiling is een mix van duifjes uit het beste van de twee kampioenenhokken. Een buitenkans om iets uit die wereldvermaarde bloedlijnen naar uw hok te halen.

 

De veiling eindigt op woensdag 7/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 

 

Kijkdag op zondag 4 december van 10.00 tot 13.00 uur. Obbeekstraat 78 te 3550 Heusden-Zolder

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven