Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Fugare staat of valt niet met de vogelgriep.

Geplaatst op 08/02/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


De 7de editie van Fugare – de internationale beurs voor de duivensport – vindt dit jaar plaats op 25 & 26 februari in Kortrijk Xpo.  Met ruim 18.000 liefhebbers, waaronder de wereldtop, blijft België toonaangevend voor de sector. Met exposanten en bezoekers uit meer dan 15 landen maakt Fugare zich opnieuw op voor hét internationale duiventreffen van het jaar. Gezondheid is een belangrijke item in de duivensport, en staat dan ook centraal op de beurs. Zowel rond voeding –en voedingssupplementen als omtrent medische begeleiding van duiven biedt Fugare een mooi aanbod. Er is een grote variatie van voederleveranciers en aanbieders van supplementen op de beursvloer. Verder ook ruimte voor informaie bij duivenartsen over o.m. GEN en DNA-onderzoek bij sportduiven en een tentoonstelling rond ‘Health and Care In Pigeonsport’.

fugare_banners.jpg | Pitts

Ruim 15 landen zijn vertegenwoordigd op Fugare, met naast Belgische aanbieders en duivenmelkers ook bedrijven uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Hongarije, Kroatië en zelfs uit Taiwan. De beurs heeft trouwens ook langs de bezoekerszijde een internationaal publiek. Deze internationalisering van Fugare blijk trouwens ook uit de waaier aan exposerende internationale one loft races en prijsuitreikingen, waarvan enkele prominente ceremonies die door de FCI ondersteund worden. De aanwezigheid van buitenlandse transportfirma’s  en veilingsites maken het internationale plaatje compleet.

Vogelgriep
Pieter Desmet: "Wij hebben op Fugare 80 tot 85% productstanden (voeding, supplementen, constateersystemen, hokken, accessoires, one loft races, veilinghuizen, etc.). Slechts 15 tot 20% zijn effectieve duivenstanden. De beurs staat of valt dus niet met de vogelgriep. Indien de ophokplicht aanhoudt gaat Fugare uiteraard door, weliswaar zonder duiven. Dit zou uiteraard wel spijtig zijn, vandaar dat we één en ander op de voet volgen. Het is nog ruim 2 weken, en in België zijn geen gevallen meer bijgekomen, dus hopen we op een versoepeling van de maatregelen in die komende tijd."


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven