Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Fugare volgend jaar op 10 en 11 februari

Geplaatst op 28/02/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


De beurs Fugare in Kortrijk heeft zich opnieuw bevestigd als hét internationaal treffen in de duivensport met ruim 8.000 bezoekers. 
Een knap staaltje onderhandelen met het FAVV en het Ministerie van Volksgezondheid zorgde ervoor dat FUGARE alsnog duiven mocht tentoonstellen op de beurs en aldus een versoepeling kreeg op de ophokplicht. Weliswaar konden er enkel Belgische duiven tentoongesteld worden, die daarenboven ook niet op de beurs verkocht mochten worden, maar het bovenstaande verwezenlijken was al een huzarenstukje op zich.

Dat het afwezig zijn van buitenlandse duiven alsook het aan banden leggen van de verkoop zou inspelen op het bezoekersaantal - zeker na de Olympiade van een aantal weken terug - was ingecalculeerd. Maar dit bleek achteraf heel goed mee te vallen. Ruim 8.000 bezoekers lieten de ophokplicht voor wat ze was en tekenden present op de 7de editie van FUGARE, een lichte daling van 7 à 8%, wat, na de topeditie van vorig jaar, vergelijkbaar is met de opkomst van 2 jaar terug.

Net zoals voorgaande edities was zaterdag de beursdag bij uitstek: volle gangen, volle standen en een vol FUGARE-café!  De beursstanden van Belgische liefhebbers als Gino Clicque, Joël Verschoot , Marc en Geert Pollin, Marc en Franky Van De Walle,… waren alvast ware trekpleisters.  En met een stijgende aanwezigheid van one loft races, en een uitgebreid programma van internationale prijsuitreikingen, stelt FUGARE zich bovendien ook steeds meer internationaal op.

Vroeger
Volgende editie van FUGARE is gepland op 10 & 11  februari 2018, een 2-tal weken vroeger dan dit jaar zodat de positionering ideaal is t.o.v. de verschillende uitreikingen, feesten en internationale beurzen.  En met meer dan 30 exposanten die ondertussen alweer hun deelname aan de editie in 2018 bevestigden, creëert deze 8ste editie alvast opnieuw hoge verwachtingen. 

fu.jpg | Pitts

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven