Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Gaat het omslaan van de magnetische polen van onze aarde de reden van grote verliezen van duiven zijn?

Geplaatst op 02/02/2018, Auteur: duivenkrant@hotmail.com/AD


Meerdere zaken wijzen erop dat de magnetische polen van onze aarde “binnenkort” zullen omslaan. Lees: noord wordt zuid en zuid wordt noord. Zal dit de reden worden van de grote verliezen van duiven? Of zijn de polen misschien al langzamerhand aan het veranderen...?

Een expert van National Geographic geeft hierover meer uitleg:

“Als de geologische geschiedenis zichzelf herhaalt, zullen de magnetische polen van onze aarde uiteindelijk omslaan. Eenvoudig gezegd: de Noordpool wordt de Zuidpool en de Zuidpool wordt de Noordpool. Het is zeker geen nieuw fenomeen. Uit de magnetische vingerafdrukken in oude gesteentes kunnen we afleiden dat zo’n ommekeer de voorbije 20 miljoen jaar al meermaals voorgevallen is. Gemiddeld om de 200.000 à 300.000 jaar zelfs.”

“De vorige ommekeer dateert wel al van zo’n 780.000 jaar geleden. Je zou dus kunnen stellen dat een nieuwe al lang over tijd is. Het klopt inderdaad wel dat sommige gegevens erop wijzen dat er binnenkort opnieuw een ommekeer zit aan te komen. Maar dan is binnenkort wel op te vatten in de geologische betekenis. Het is niet zo dat de Noordpool morgen plots de Zuidpool zal zijn. Onze gok is dat alles wel nog een tijdje zal blijven zoals het nu is. Al kan niemand zo’n ommekeer met enige precisie voorspellen.”

“Een ander interessante gevolg is dat dieren die het magnetische veld van de aarde gebruiken om te navigeren - zoals bijvoorbeeld vogels, zalmen en zeeschildpadden - verdwaald kunnen raken tijdens hun routine-uitstapjes. Uiteindelijk zullen ze de verandering wel onder de knie krijgen en zal het leven opnieuw z’n gangetje gaan." 

Wat we hieruit kunnen concluderen is dat ook onze duiven het moeilijk zullen hebben met deze ommekeer en we ons zullen moeten voorbereiden op grotere verliezen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven