Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Gerard Rens (+ Veiling Pitts)

Geplaatst op 09/10/2018, Auteur: pItts/PB


He did it again! Hoeveel liefhebbers kunnen zeggen dat ze 2x na elkaar algemeen kampioen worden in een overkoepeld samenspel, 7 vermeldingen bij de asduiven Hafo Kempen hebben, 1ste Asduif kleine fond jonge duiven in Houtvense Fondclub tegen alle toppers uit de buurt hebben? Deze liefhebbers zijn op 1 hand te tellen. Is het snelheid, halve fond of kleine fond, het maakt hem niet uit. Eerste prijzen aan de lopende band, in het begin van het seizoen of op het einde van het seizoen tegen de toppers die nog 70 duiven mee hebben in concours, het maakt hem niet uit! Die mannen vragen maar 1 ding als de duiven thuis zijn en dat is: "Wanneer pakt Gerard Rens?"! Bewijs dat er al jaren op hoog niveau gespeeld wordt!

 

Kampioenschappen 2018

Zijn lijst wordt eindeloos lang. Algemeen kampioen Hafo 2018, 3de kampioen oude duiven, 1ste kampioen jaarse duiven en 2de kampioen jonge duiven. Algemeen kampioen in Herselt. Gerard startte het seizoen met 9 oude duiven, 8 jaarse en 75 jonge duiven, die enkele weken gespeeld worden op de snelheid maar dan allemaal moeten presteren op halve fond én kleine fond. Geen uitzonderingen. Duiven die dit schema niet aankunnen gaan er onverbiddelijk uit. Enkel het beste van het beste wordt doorgehouden.

 

Asduiven

Enkele jaren geleden vermelde ik reeds: "Asduiven is de norm" bij Gerard Rens! Ook dit jaar heeft hij weer 7x een vermelding bij de asduiven op halve fond. Wie doet beter? 1ste en 6de asduif oude, 1ste en 7de asduif jaarse en 5de, 15de en 25ste asduif jongen enz... Gerard kreeg zojuist ook te horen dat hij de 1ste asduif kleine fond heeft in de Houtvense fondclub. "Nibali" (6183038/16) wordt dit jaar 1ste asduif oude duiven nadat hij vorig jaar ook al 10de asduif werd Hafo Kempen. 4, 8, 9, 11, 16, enz. van toch telkens bijna 800 duiven en 11 prijzen op 12 vluchten. Een volle broer van "Nibalhi" wordt 7de asduif bij de jaarse met 10 prijzen op 12 vluchten. Kopvliegen zit in de genen met een 1, 3, 8, 11 enz... Duif nr. 1 is een volle broer van deze 2 toppers. Ook de 1ste asduif jaarse is uit het goede hout gesneden. De vader is afkomstig van de het tophok Roger Engelen en nestbroer van de 1ste nationale asduif halve fond. Duif nr. 35 is een volle zus van deze topper. Bij de jonge heeft Gerard zowel de 5de als 15de asduif. Deze laatste (6094707/18) vliegt eerst enkele topprestaties bij elkaar om nadien nog een Argenton en Chateauroux te vliegen met respectievelijk 1/300 en 30/255 duiven te vliegen in de Houtvense Fondclub. Duif nr. 14 en nr. 15 zijn hier volle zussen/broers van.

 

Kleine fond

De enige vlucht waar Gerard dit jaar niet van tevreden is, is de vlucht vanuit Bourges. Terwijl hij dezelfde dag op halve fond de wedstrijd bij de jonge domineerde moest hij lijdzaam toezien dat zijn duiven de eerste nationale vlucht moesten passen, of laat ik zeggen toch niet zoals verwacht. Nochtans waren de voorgaande weken de duiven in superform. Enkele dagen geleden kreeg Gerard de melding dat hij ook in de Houtvense Fondclub de 1ste asduif heeft. Dit toppertje, Hanne (6094802/18), vliegt eerst 3x snelheid en 1x halve fond om dat kop te vliegen vanuit Bourges, Chateauroux, Le Mans, Argenton en Chateauroux. Met het oog op de Fondvluchten heeft Gerard ook een duiver van Carlo Gyselbrecht (Pipa). Duif nr. 28 en nr. 29 kan dus ook dienen voor de fond of het zwaardere werk. 

 

Veiling 2018. 

Alle duiven in de veiling zijn duiven van de 3de en 4de ronde, rechtstreeks uit de kwekers én kweekklaar. Geen duiven uit kinderen van kinderen, neen rechtstreeks uit de toppers. Een unieke en vermoedelijk laatste kans om duiven te verkrijgen van Gerard. We kennen ondertussen allemaal zijn "Sagan", het superkoppel "Germaan x Lovely", Robin, Kathy, Flor, enz... Duiven waarmee hij een stam gekneed heeft die nog jaren de concurrentie kan aangaan met de toppers op de nationale vluchten. Enkel door een perfecte begeleiding en kraaknette hokken kunnen zulke prestaties tot stand komen. Nee, geen medicatie of wat dan ook! Enkel supersterke kopvliegers die het verschil kunnen maken! We bedanken alvast Gerard nog voor de toffe samenwerking en de aanbieding van de prachtige duiven. Aan ons om er nog snel bij te zijn om iets op de kop te tikken!

 

  • Voor naar de veiling te gaan van deze verkoop Klik hier

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven