Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Hendrikx (Maasmechelen)

Geplaatst op 10/11/2017, Auteur: pItts/PB


Iedereen kent ondertussen Rudi Hendrikx, de dierenarts uit Lanaken en baas van de Duivenkrant en Pitts en nog zoveel meer. Veel te veel eigenlijk om zelf nog echt duivenspeler te kunnen zijn. Vroeger speelde hij met een grote kolonie en deed dat trouwens met veel plezier. Vader Henri & Barbara spelen nu met de duiven, hun systeem is een keiharde selectie en dus een beperkt aantal duifjes spelen. Barbara heeft de oude en jaarse onder haar vleugels genomen en Harry verzorgt en speelt met de jonge duifjes. En dat gebeurt met volle overgave. Er wordt uitsluitend met duivinnen gespeeld. Ze vliegen op weduwschap en de duivers blijven altijd thuis. Door de week zitten ze gewoon in de volière. Het is een prachtig systeem voor mensen die weinig tijd hebben en is zeer effectief en veel minder belastend qua voorbereidingen en arbeidsintensiteit. Dat resulteerde in een erg mooi seizoen 2016 en nu weer een topseizoen 2017. 

  • Henri & Rudi Hendrikx uit Maasmechelen (Limburg) winnen de eerste prijs uit Chimay op 2/07/17 van 295 oude duiven in het samenspel De Ster Opgrimbie Groot Gewestelijk.
  • Henri & Rudi Hendrikx uit Maasmechelen (Limburg) winnen de eerste prijs uit Chimay op 2/07/17 van 77 oude duiven in het samenspel De Ster Opgrimbie Midden-Oost.
  • Henri & Rudi Hendrikx uit Maasmechelen (Limburg) winnen de eerste prijs uit Jouy-le-Chatel op 27/05/17 van 373 jaarse duiven in het samenspel De Ster Opgrimbie Midden-Oost.
  • Henri & Rudi Hendrikx uit Maasmechelen (Limburg) winnen de 1ste Provinciaal uit Chalons-sur-Saone op 20/05/17 van 1.539 oude duiven Provinciaal Limburg. 
  • Henri & Rudi Hendrikx uit Maasmechelen (Limburg) winnen de eerste prijs uit Chalons-sur-Saone op 20/05/17 van 318 oude duiven bij de Vrede Lanaken.

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven