Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Hepatoveto

Geplaatst op 18/02/2021, Auteur: Pitts


Hoe krijg ik “Topvorm” op mijn hokken

Duiven in topconditie zetten blijkt niet altijd even makkelijk! 

Het ene jaar lijkt het ook beter te lukken dan het ander. Vele factoren spelen een rol. Ziekten, hok- of klimaatomstandigheden, het spelsysteem enz...“Topvorm” krijg niet op bestelling dat is een ding wat zeker is maar je kan deze wel in de hand werken. Het is de logica zelf dat je duiven allereerst gezond moeten zijn, vrij van wormen, trichomonas, coccidiose enz... zoniet zullen ze nooit doorgroeien tot hun beste vormpeil.

Warmte en licht zijn ook van cruciaal belang. Momenteel is het aardig vertoeven op de hokken, de temperaturen zijn overdag goed, maar ’s nachts koelt het enorm af. Zeker op tuinhokken, waar de temperatuursschommelingen het hoogst zijn, kan het helpen om warmteplaten te leggen. Ook de warmtestralers die tegenwoordig op de markt zijn voor duivenhokken kunnen een aardig handje helpen. Zijn regelen automatisch de temperatuur en de vochtigheid, verschillende tophokken zijn er mee uitgerust. Het is ook alom bekend dat duiven die verduisterd worden minder in konditie zijn dan soortgenoten die belicht worden. Alleen is het goed opletten met de versnelde rui die dan ontstaat, een uitgekiende planning van je seizoen en een aangepast lichtschema is absoluut nodig.

Ook weet de doorwinterde duivenliefhebber dat het weduwschapsspel “de” manier is om vorm te krijgen. Veel beter dan duiven in nestpositie! Kortom een heel aantal factoren spelen een cruciale rol.

Als alles in orde blijkt te zijn dan kunnen voedingssupplementen een extra duwtje in de rug geven. Er bestaan tal van producten op de markt die leverondersteunend en weerstand verhogend werken. Ideaal om oude dons los te laten, meestal doorslaggevend in het hele vormverhaal.

 

_yds7197.jpg | Pitts

Hepatoveto: "weerstand en energie in 1 fles"

Een vloeibaar product dat vrij gemakkelijk oplost en bovendien lekker smaakt want de duiven drinken en gretig van. Het wordt niet alleen voor duiven aangewend ook toppaarden worden ermee in conditie gezet, o.a. voor jumpings of hengstenkeuringen. Het bevat oa Lysine en sorbitol!

Lysine is één van de essentiële aminozuren, dwz dat ze niet door het eigen lichaam aangemaakt kunnen worden maar via de voeding opgenomen. Het zit te weinig in de gewone granen, daarom is supplementatie belangrijk. Het is van cruciaal belang in weefsel opbouw , ook voor de spieropbouw. Sorbitol daarentegen is een snelle energiebron.

Het product bevat ook een heel aantal kruidenextracten oa boldo. Dit kruid is vooral bekend in de Zuid-Amerikaanse landen en wordt daar vooral aangewend bij leverklachten. Het ondersteunt de lever en bevordert de galuitscheiding. Het bevordert ook de spijsvertering en wekt de eetlust op. Ook de artisjok extracten hebben een positieve invloed op de leverwerking maar vooral op de vetverbranding. Het kruid orthosiphon , beter bekend als kattensnor en kinkeliba, dat vooral in de Afrikaanse landen populair is, zijn kruiden die belangrijk zijn voor de vocht en waterhuishouding. In ieder geval gezonde extracten die helpen de natuurlijke weerstand van onze duifjes te ondersteunen.

Daarbij is het ook nog eens gemakkelijk in gebruik. Het zijn extracten, gewoon in de drinkpot kieperen en klaar is kees. Geef het maar eens 10 opeenvolgende dagen, 1 koffielepel/liter water. Je zal ze zien veranderen!

 

Hepatovet, zeker een naam om te onthouden. 

Natuurlijk speelt training ook een doorslag gevende rol in de opbouw van topconditie. Heel wat melkers lassen verplicht trainen in! Met de vlag gedurende een uur of langer zelfs. In heel wat gevallen kan dat zeker helpen maar er zit ook een “maar” aan. Je moet dit geleidelijk aan opvoeren en je duiven moeten topgezond zitten, anders gaan ze op daken in de buurt zitten en ben je verder van huis. Ook extra trainen met de wagen kan een hulp zijn. Heel wat topmelkers lassen één of verschillende keren per week een extra training in met de wagen. Maar ook hier moet je goed opletten. Het heeft geen zin om je duiven met de wagen te gaan trainen omdat ze thuis slecht trainen! Neen de basisconditie moet goed zijn, ze moeten aangeven dat ze zich goed voelen en dan kan extra trainen een hulp bieden. Is dat niet het geval dan maak je het zelfs slechter en breng je ze pas echt de dieperik in. 

Duivensport anno 2019 is topsport geworden en dat moet je managen! Bij de pinken blijven zoals dat heet! In ieder geval erg boeiend, veel succes.

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven