Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het Belang van Limburg geeft volle steun aan 50ste Orleans Autovlucht

Geplaatst op 19/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Zaterdag 22 juli is het zover. Dan wordt voor de vijftigste keer de Autoduivenvlucht uit Orléans gespeeld in Limburg. Speciaal voor de jarige Autovlucht brengt Het Belang van Limburg op donderdag 20 juli maar liefst vier unieke uitneembare pagina’s over deze heugelijke gebeurtenis.

Het ontstaan van de Autovlucht vinden we terug bij Het Belang van Limburg. In de winter van 1967 werden de koppen bij elkaar gestoken om ‘iets’ bijzonders te doen voor de Limburgse duivenliefhebbersgilde. In augustus 1968 werd geschiedenis geschreven: dé Autovlucht werd voor de eerste maal gevlogen. Op maandag 5 augustus 1968 – na een dag wachten – werden er een kleine 9.000 Limburgse duiven in het station van Orléans gelost.
Ondertussen maakten al meer dan één miljoen duiven de oversteek vanuit de Loirestreek.
De afstand die deze luchtatleten dit jaar dienen te overbruggen: 407 kilometer (Hasselt).

Donderdag 20 juli worden in de Limburgse duivenmaatschappijen de wedstrijdduiven ingemand. Het vertrek van het konvooi is op vrijdag 21 juli – 12 uur – aan Sporthal Alverberg in Hasselt. Daar wordt het vijftigste Orléanskonvooi uitgewuifd.
Zaterdag is dan hét moment, bij gunstig weer, worden de duiven gelost – dit jaar in Fay-aux-Loges (nabij Orléans).
 

De organisatie voorziet dit jaar een busreis (gratis) zodat Limburgers, liefhebber of niet, op de eerste rij getuige kunnen zijn van deze historische lossing. Zij zullen de Limburgse duiven als ere-begeleiders in vrijheid stellen op zaterdag 22 juli.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven