Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het beste uit het hok van Rudi Hendrikx

Geplaatst op 30/11/2016, Auteur: Superuser


Zomerjongen uit het beste van het hok in Maasmechelen

 

Iedereen kent ondertussen Rudi Hendrikx, de dierenarts uit Lanaken en baas van de Duivenkrant en Pitts en nog zoveel meer. Veel te veel eigenlijk om zelf nog echt duivenspeler te kunnen zijn. Ik zelf speelde vroeger met een grote kolonie en deed dat trouwens met veel plezier, aldus Rudi. Maar nu mijn ouders, die al een jaartje ouder worden, alles alleen moeten doen heb ik terug gekozen voor het systeem dat ik had toen ik in de duivensport begon. Een keiharde selectie en dus een beperkt aantal duifjes. Dit seizoen waren dat in totaal vier duivers, zestien duivinnen en een veertigtal jonge duiven. Maar ze presteerden heel goed, al valt dat nu met zo’n kleine kolonie uiteraard veel minder op op.

Maar ere wie ere toekomt dus. De volledige verzorging rust op de schouders van Rudi’s ouders. Barbara heeft de oude en jaarse onder haar vleugels genomen en Harry verzorgt en speelt met de jonge duifjes. En dat gebeurt met volle overgave. Er wordt uitsluitend met duivinnen gespeeld. Ze vliegen op weduwschap en de duivers blijven altijd thuis. Door de week zitten ze gewoon in de volière. Het is een prachtig systeem voor mensen die weinig tijd hebben en is zeer effectief en veel minder belastend qua voorbereidingen en arbeidsintensiteit. Dat resulteerde in een erg mooi seizoen 2016. Door het slechte weer werd er op de eerste nationaals niet ingekorfd. Daarna volgden: La Souterraine, Argenton en Chateauroux. Die laatste vlucht plaatste meteen ook de kers op de taart van een heel mooi seizoen.

Terwijl de kopduiven op deze nationale vlucht ter hoogte van Putte en omstreken vielen was er toch één duifje dat zich afzonderde en naar het uiterste oosten van het land sprintte. Het geschelpt duivinnetje van Hendrikx was daarmee niet aan haar proefstuk toe. Een week eerder op Argenton won deze duivin nog de 6de zonaal en ze won reeds voor de zesde keer in 2 jaar tijd top 30 zonaal. En nu werd het dus 1ste provinciaal en 1ste zonaal Chateauroux. Bovendien ging ook de tweede plaats zonaal naar Maasmechelen.

Nog tot woensdag 30/11 loopt er een veiling met zomerjongen. In de stambomen zie je de namen opduiken van de topvliegers en kwekers van het hok. Het aantal liefhebbers dat zich succesvol met deze bloedlijnen versterkt heeft is allang niet meer te tellen. ‘De Gek’1ste prov Bourges/5187 en 5de nat van 39114 duiven. Orleans prov. 8ste van 11776. Gaf in vijf generaties provinciale winnaars. ‘Poco Loco’ 3 keer 1ste gewestelijk. We gaan niet bij elk duifje het palmares vermelden. De namen zijn ondertussen genoegzaam bekend: Ibrahimovic, Casillas, Wiky, Contador, Shakira, Jady Gek, Sury, Kimmy Gek, Kim, Geschelpte Dirk…… enz. Topklasse en bovendien zeer sterke verervers.

Barbara en Harry runnen vol overgave en met succes het hok Hendrikx in Maasmechelen. 

De veiling eindigt op woensdag 30/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven