Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het gaat van kwaad naar erger in Halle, maar Van Bockstaele trekt zich daar niks van aan….

Geplaatst op 04/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Er zijn nog steeds geen uitslagen van Bourges, en nu komt daar nog eens Limoges bovenop. Het wordt echt tijd dat Schreel de handdoek in de ring gooit. Intussen zitten de poelebrieven van Bourges in het systeem, maar lang nog niet alle bestatigingen…. Liefhebbers die er toch in slagen na veel moeite om voorzitter Van Bockstaele te bereiken, krijgen van het opperhoofd letterlijk te horen: “Ik trek mij daar niks van aan”. Moeten de liefhebbers hier opnieuw slachtoffer worden van het geruzie tussen Van Bockstaele en Schreel? Wie neemt hier eindelijk zijn verantwoordelijkheid op? 
Intern is in Halle te horen van de vaste personeelsleden dat ze door de dikke nekken van het nationaal bestuur overal buiten worden gehouden. Van Bockstaele en Schreel vinden het niet eens nodig om de mails van de eigen personeelsleden te beantwoorden. 
Op de vergadering met de inrichters ging het er uiteraard heftig aan toe, maar het niveau van het Schreel en co was opnieuw beneden alle peil. Een voorbeeld: op een vraag of het normaal is dat de voordelen verdwijnen voor de lokalen/maatschappijen - zij die al het werk doen – antwoordde Dirk Schreel letterlijk: “Dan moeten ze maar ne duivenverkoop of eetdag houden….” Dat de verenigingen het van langsom moeilijker krijgen om te overleven, raakt blijkbaar de koude kleren van deze eigenwijze boekhouder niet. Zijn houding is in ieder geval mandataris onwaardig. 

Ergst van al is dat de KBDB - lees de raad van beheer - de groeperingen die de duivensport groot hebben gemaakt, diezelfde verenigingen nu kapot maakt. Denk maar aan de Brabantse Unie, OVV, Limburgse Fondclub, Independante enz. De raad van beheer heeft alle bevoegdheid naar zich toegesleept, en de algemene vergadering moet alleen maar knikken. Dat diezelfde raad van beheer met de twee grote "vrienden" Van Bockstaele en Schreel nu dan ook maar hun verantwoordelijkheid opnemen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven