Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het is niet allemaal kommer en kwel bij de Limburgse verenigingen

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


In 2016 telde afdeling Limburg nog 71 verenigingen (72 in 2015, dus 1 minder) die 2.375 leden (2.501 in 2015, dus 126 minder) vertegenwoordigen. In 2O17 vallen er weer enkele verenigingen weg. Maar er is ook goed nieuws, onder meer in Zonhoven en Maaseik.

Over Zonhoven gonsde het de laatste weken van de negatieve geruchten. Dat kwam vooral doordat Annie en Roger Bos hun bestuursactiviteiten stopzetten bij de Koninklijke Duivenbond Zonhoven (opgericht in 1920). Het echtpaar stonden decennialang synoniem voor de bond van Zonhoven. Nu hebben ze hun bestuurlijke activiteiten effectief stopgezet in Zonhoven. Ze blijven wel als vanouds actief in de Limburgse Fondclub, waarvan Roger voorzitter is, net als van de Limburgse Verzendingsdienst. Roger werd in 1971 lid in Zonhoven, in 1972 uitmaker samen met Annie, en in 1979 voorzitter. Tijdens ziekteperiodes nam Jaak Koninx het voorzitterschap waar.

Tijdens hun jongste algemene vergadering kozen de leden van de Koninklijke Duivenbond Zonhoven een nieuw bestuur. Het bestaat uit: voorzitter Jaak Koninx, secretaris Steven Maes, schatbewaarder Godelieve Bielen, adj.-voorzitter Gustaaf Verstraeten, adj.-secretaris René Vangeel, adj.-schatbewaarder Irène Bos, en de bestuursleden Paul Huls en David Kindt. 

Maaseik

Bij Olijftak Maaseik (opgericht in 1887) blijven ze ook niet bij de pakken zitten. Ook daar is een positief geluid te horen voor de duivensport. Voorzitter Jacky Creemers: “We gaan resoluut voor de uitbating van een eigen lokaal. Dat wordt de kapel van ’t Ven, vlak voor ons huidige lokaal. We hebben daarvoor een overeenkomst van 30 jaar afgesloten met het Bisdom, eigenaar van de kapel. Voor de verbouwingswerken springen onze leden in de bres. Het is de bedoeling om alles klaar te hebben voor het nieuwe seizoen.”

Nieuwerkerken

Het Vije Spel Nieuwerkerken heeft geen eigen lokaal meer, maar behoudt toch zijn stamnummler. De meeste leden gaan in 2017 inkorven in Sint-Truiden. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven