Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het Pitts veilingseizoen staat in de startblokken

Geplaatst op 22/09/2017, Auteur: pitts

pitts-veiling.jpg | Pitts

Na het succesvolle veilingseizoen 2016/17 organiseert Pitts.be, in samenwerking met uw Duivenkrant, in 2017/18, opnieuw een aantal topveilingen.  Door onze strenge selectie, waarbij er bijzondere aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de aangeboden duiven, eerder dan kwantiteit, betrachten wij ook dit jaar weer zowel tevreden kopers, als verkopers te mogen zien.

Zoals de voorbije jaren, ontmoetten we ook deze zomer, weer talrijke tevreden duivenliefhebbers, welke mooie successen behaalden met de afstammelingen van duiven, die de vorige jaren werden aangekocht via de Pitts-veilingen.

Naar jaarlijkse gewoonte staat het uitgebreide Duivenkrant/Pitts team ook in 2017/18 weer paraat om te antwoorden op al uw vragen omtrent de veilingen. Zij zorgen voor een snelle en correcte financiële afhandeling van uw aankoop en spoedige aflevering van de gekochte duiven. Uiteraard kunnen de aangekochte duiven ook, na afspraak, nog steeds worden afgehaald in het kweekcenter, duivensport België,  te Heusden-Zolder.

 

Kijkdagen op zondag.

De succesvolle kijkdagen zijn ondertussen een traditie. De duiven van de lopende veiling(en) zullen iedere week op zondagvoormiddag te bezichtigen en te keuren zijn.
De kijkdagen hebben vanaf dit jaar plaats in zaal Luman, Schulensebaan 5, 3560 Lummen. Om tegemoet te komen aan de wens van kopers en verkopers zullen sommige verkopingen ook op locatie te bezichtigen zijn in Oost-Vlaanderen en dit in de Lange weestraat 5, 9340 lede 

 

Veilingkalender 2017/18

Een greep uit de reeds geplande veilingen in de eerstvolgende maanden

(kan nog worden aangevuld en gewijzigd):

 

25/09 tot 04/10/2017 met kijkdag op 01/10 in Lummen

Wij openen met de verkoping van een lot kweekklare zomerjongen uit de beste kwekers van de Genkse topkolonie Nelissen Winy & Guy.

Ook in deze week bieden wij een 30 vroege zomerjongen aan, uit de kwekers van Alfons Slaets, Lint. Hoeveel vitesse- en hafo-hokken zijn niet gelukt met de zwarte panter- lijn van Alfons Slaets ?

Ook een uitzonderlijk aanbod van 14 duiven uit de vermaarde Gommaire Verbruggen – collectie van Rolf Bender.

Na de grote belangstelling van vorig jaar bieden wij deze week ook opnieuw 30-tal zomerjongen aan uit het succes-kweekhok van Gerard Rens.

 

02/10 tot 11/10/2017 met kijkdag op 08/10 in Lede

Kampioen uit Zuid-Limburg (St Truiden),  Roger Mertens, biedt 25 zomerjongen aan uit zijn beste kwekers. Zusters en broers uit zijn topvliegers. Een hok dat heel wat referenties kan voorleggen !!

Ook een 30-tal kinderen uit de prestatieduiven van Jo Van Geel uit Hasselt. Snelle duiven uit de lijnen van Soontjes, Alfons Slaets, Herman Vangestel en uiteraard uit alle toppers Ulrich Lemmens.

De Nederlandse succescombinatie Van Dijk – Van Cittert uit Schoonebeek biedt ons een ronde zomerjongen uit hun kweekhok, haast uitsluitend bevolkt met prestatieduiven van de witte en schimmelkleur (of meeuwen, ooievaars, …)

Ook deze week een 20-tal kweekduiven van Maurice Matteuws uit Brugge. Top voor de hafo en zware hafo.
 

09/10 tot 18/10/2017 met kijkdag op 15/10 in Lummen

Totale verkoop ( - jongen 2017) van de Lommelse snelheidskolonie van Jozef Hendrikx. Supersnelle duiven met palmares en  kettinguitslagen op de wedstrijden van 130 tot 400 km.

 

16/10 tot 25/10/2017 met kijkdag op 22/10

Deze week 12 streng geselecteerde zomerjongen uit de absolute topkolonie van Wallonië, de gebrs. Gaie (La Bouverie) . Uit het beste van deze meervoudige nationale winnaars (Bourges, Chateauroux).

Kampioen Rogiest-Devisser brengt een ronde jongen uit zijn beste kwekers ; origine Stickers-Donckers, Gebr. Scheele, Ludo Claessens, …

Ook in aanbieden deze week een ronde zomerjongen en enkele prestatieduiven van Allemeersch-Vanparijs uit Ruddervoorde. Alleen uit het beste !!!

Snelheidskolonie Jos Vanbrabant uit Heusden (Limb) biedt een 10-tal zomerjongen uit de beste kwekers en 5 prestatieduiven.

Wegens opheffing tandem ook deze week nog het grootste deel van de kolonie van Jean Pascal Verspreet uit Roucourt. Topduiven uit succesvolle lijnen,  in een onverwachte  aanbieding.

 

Op later data komen o.a. nog in aanbieding :
- Totale verkoop van het hok wijlen René Bosmans, Peer
- Een ronde zomerjongen van Wim De Troy
- prestatieduiven en zomerjongen van Luc & Rufin Buyl
- zomerjongen van Frans & Dirk Maris – Itegem
- Kweekklare Geerinckx en Bartsoen-duiven door Foxwood (Eng.)
- Prestatie- en as-duiven van Jowan De Dobbeleer (Zandbergen)
- totale verkoop (- enkele jongen) Marc De Keyzer (Schorisse-Markedaal)
- zomerjongen uit ‘t beste van het hok Hendrikx (Maasmechelen)

en nog vele anderen ; later meer hierover ………….

 


     

  


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven