Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het positief verhaal van een verdwaalde duif

Geplaatst op 08/06/2017, Auteur: info@pitts.be


Karel Truyen uit Heultje:
Het positief verhaal van een verdwaalde duif

 

Robert Agten uit Hechtel-Eksel in noord-Limburg meldde onze redactie een positief verhaal. Het gaat over een jonge duif van hem die bij melker Karel Truyen in Heultje, deelgemeente van Westerlo (prov. Antwerpen) was binnengelopen.
Robert vertelt: “Dinsdag, 23 mei 2017, rond 17u30, kreeg ik telefoon van een duivenmelker uit Heultje. Hij had een duifje binnengekregen van mij. Ikzelf was net terug van Helmond en had aldaar een jonge duif van mij teruggehaald. Aangezien ik tot maandag, 29 mei constant moest werken, spraken we af dat ik het volgende week zou komen halen. De duivenmelker die mijn duifje had beloofde van ze goed te  verzorgen en mocht ze goed bekomen, zou hij ze lossen, maar niet zonder mij eerst te verwittigen.
Een tiental minuten later krijg ik weer telefoon maar nu van de vrouw van de duivenmelker uit Heultje. Deze stond er op dat ik mijn adres gaf zodat ze het duifje diezelfde avond nog binnen brachten.  Ik was wat verbaasd, gaf mijn adres en wachtte af.
Exact een uur later komt er een man met een klein korfje achterom. Het was de melker uit Heultje die mijn duif bij had. Ook zijn vrouw was er bij en we hebben nog moeten aandringen om samen een tas koffie te drinken want hij wilde totaal geen vergoeding voor het terug brengen van de duif.

 

Kilometer
De afstand tussen Heultje en Hechtel bedraagt toch zowat vijftig kilometer. Toen hij vertrok heb ik nog zijn naam moeten vragen en via internet heb ik dan wat gegevens kunnen inwinnen over hem.
Bedankt Karel Truyen, je bent een bescheiden man met een enorm groot hart. In het najaar kom ik wel eens langs op de kampioenviering in Heultje. Veel succes met de duiven en tot weerziens.”
Tot daar  het mooie en vooral positieve verhaal van Robert Agten


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven