Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Het Vrije Spel Nieuwerkerken moet op zoek naar nieuw lokaal of worden opgedoekt

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Bij de Limburgse vereniging Het Vrije Spel Nieuwerkerken is het seizoen 2016 in mineur afgesloten.
Na verschillende duivengeneraties inkorven in het lokaal “Bij Mathilde“ of “Bij de lange en Arlette “ is de duivenmaatschappij verplicht om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie of in het slechtste geval zelfs ophouden te bestaan. De eigenaars van het lokaal stoppen met uitbaten van hun zaak. Het ganse gebouw zal verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe gebouwen, echter zonder dorpscafé.

Op zaterdag 10 september 2016 werd voor het laatst ingekorfd in het lokaal in het centrum van Nieuwerkerken. Daar er in Nieuwerkerken geen enkele voorziening meer is om in te korven zal de maatschappij moeten uitwijken naar een nabijgelegen gemeente. Indien men geen akkoord kan vinden bij de “buren” zal men genoodzaakt zijn om de maatschappij op te doeken.De “Bekker“ is één van de trouwe inkorvers.
Voorzitter Edgard en zijn vrouwtje Magda: altijd in de weer voor hun vereniging.

Een laatste kampioenendag zal georganiseerd worden op 5 november 2016, en dit enkel voor de aangesloten leden.
Oorspronkelijk zou het bestuur geen bonverkoop organiseren, maar nadat enkele van de “jongere“ leden de koppen bij elkaar gestoken hadden, kwam er een prachtig voorstel uit de bus.

Integraal naar KOTK
Het Vrije Spel Nieuwerkerken gaat toch een allerlaatste bonverkoop organiseren en de opbrengst hiervan zal integraal aan de actie van Kom op tegen kanker geschonken worden. Op deze manier willen ze hun oprechte dank uitdrukken aan de eigenares van het huidige duivenlokaal. Arlette zet zich immers ook enorm in voor deze actie. Tevens heeft ze de leden meerdere malen verwent bij de inkorvingen en andere evenementen van de maatschappij in het verleden.
De bonverkoop zal enkel op site van PITTS georganiseerd worden en dit vanaf midden oktober. Op de kampioenendag zelf zullen de bons niet meer opgeroepen worden.
Hopelijk kan de maatschappij, onder leiding van voorzitter Edgard Bamps, elders een nieuwe start nemen. De jongeren zijn alvast geëngageerd om hun steentje bij te dragen.

Zo komt er een einde aan een lang en mooi verhaal.

Duivendorp
Nieuwerkerken werd in 2005 door TV Limburg uitgeroepen tot hét duivendorp van Limburg. Nieuwerkerken was de gemeente met de meeste duivenmelkers in verhouding tot het aantal inwoners. Per 1000 inwoners waren er 17 duivenmelkers, in Herk-de-Stad 16, in Wellen 15, Heers en Hoeselt tellen 14 liefhebbers per 1000 inwoners. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven