Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Hok Malfait (Jabbeke) zette zich afgelopen jaar opnieuw in de kijker met 1e nationaal Jarnac (+veiling pitts.be)

Geplaatst op 31/01/2018, Auteur: pitts/PB


voliere5.jpg | Pitts

Nadat “Hok Malfait” in 2015 de nationale schijnwerpers haalden met hun 3e Nationale Asduif Grote Fond Oude wist de vader/zoon tandem Fernand en Serge, ook in 2016 te scoren met de 1e Nationaal Jarnac bij de oude. Een nieuwe bekroning voor deze sympathieke liefhebbers die de duivensport zonder veel  franjes beoefenen.

De voorbije jaren stond het hok Malfait ook twee maal op het podium van de Vanrobaeys-Duivenkrant-LVC kampioenschappen op de nationale vluchten. Aan dit kampioenschap nemen alle inkorvende liefhebbers automatisch deel. Over het eindresultaat is dan ook geen enkele discussie mogelijk. Als je dan, zoals Fernand en Serge Malfait, twee seizoenen na elkaar, een podiumplaats weet te versieren ben je uitzonderlijk sterk bezig.
Ondanks een al tientallen jaren zeer succesvolle duivensportcarrière houdt Fernand de voetjes stevig op de grond. Volgens hem is het zware fondspel doodsimpel. Op de snelheid of de halve fond is het 85% de liefhebber en 15% de duif die uitslag bepaalt. Op de zware fond is het net omgekeerd. Fernand kocht zijn eerste zware fondduiven bij Jerome D’Herck uit Langemark waar hij 12 zomerjongen uit diens kwekers kon losweken. Eentje daarvan werd de “Olympiade” die zich klasseerde voor de Olympiade op Gran Canaria in de categorie Fond. Fernand trok toen resoluut de kaart van deze “Olympiade” op het kweekhok. Dat resulteerde in een andere topper: de “Bettini”. Die vloog 1é Nat. Dax van 6.176 duiven, Perpignan 13é/7.537, Dax 83é/5.026 en Castres 87é/4.101. Negentig procent van de huidige stam bestaat nog steeds uit nazaten van deze twee toppers. De laatste jaren wordt er ook succesvol aan samenkweek gedaan met Ludwig Vandecasteele uit Oekene. Een liefhebber van het ras van Etienne Devos uit Deerlijk. Dat samenkweek werkt bewezen Fernand en Serge met hun “Dax”. Hij kwam uit een zoon van de Olympiade en een Vandenabeele duifje van Vandamme- Boddaert.
Ook de nationale winnaar 2016 (snelste van 8071 duiven)is een product van samenkweek : De winnende doffer, die eerder ook al 30/6164 Cahors vloog, is nl. geboren op de hokken van goede vriend  Ludo De Roeck (Putte) en op jonge leeftijd naar Jabbeke verhuisd.

Uit de uitgebreide erelijst die de tandem ondertussen heeft opgebouwd citeren we ondermeer: 1é Olympiade Fond Gran Canaria. 5é Olympiade categorie Marathon Nitra 2013. Eerste int. en nat Dax. Tweede internationale Asduif Grote Fond Europbeker. 3de Nationaal Kampioen Grote Fond KBDB. 5é, 6é en 9é nat. Asduif Grote Fond KBDB. En uiteraard ook de 1e nationaal Jarnac in 2016. 
Ook andere liefhebbers scoorden reeds met de Malfait-duiven. 1é nat. La Souterraine bij Luc en Hilde Sioen. 1é nat. Brive bij Dehouck. 1é nat. Montauban bij Van Oirschot en 1é nat. Pau bij Robert & Georges Beirnaert. 

motivatie1.jpg | Pitts

De duiven in de verkoop van Hok Malfait die vanavond om 20u afloopt op onze site zijn een unieke kans om uw hok te versterken op nationaal niveau. Zo zien we in deze verkoop 4 rechtstreekse kinderen en kleinkinderen van de topduif "Ludo" die 1e Nationaal Jarnac vloog. Verder zijn er ook kleinkinderen van "Monsere" 3e nationale asduif zware fond, kleinkinderen van 4e Asduif grote fond en 1e Nationaal Cahors en kleinkinderen van "De Goen" 5e Nat Bordeaux. 

Klik hier om uw ogen de kost te geven aan deze selectie topduiven en laat u de kans niet ontglippen om hiermee uw hok tot een hoger niveau te brengen.

be14-6302965.jpg | Pitts
3de-asduif.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven