Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Hommeles in Zulte: liefhebbers willen niet meer inkorven als Van Laere komt opdagen.

Geplaatst op 07/05/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Bij Duivenvereniging “De Leievliegers” uit het Oost-Vlaamse Zulte zit het er bovenarms op. Centraal figuur is Stijn Van Laere, die met pakken duiven komt inkorven en zo zeggen ze in Zulte, "iedereen zijn centen wegpakt". Bij De Leievliegers hadden ze - om Van Laere te weren - de speelomtrek aangepast, maar dat was buiten de Van Laeres gerekend. Stijn verkaste zijn duiven naar zijn vader om te spelen op Van Laere José die nog wel binnen de speelomtrek valt van het lokaal in Zulte. Die mens had de gewoonte om vijf minuten voor afsluiting te komen inkorven als alle andere liefhebbers al ingekorfd hadden. Resultaat opnieuw iedereen zijn centen kwijt aan Van Laere.  De laatste keren hebben de liefhebbers gewacht met inkorven tot ze zeker zijn dat hij niet meer afkomt en vijf minuten voor afsluiting wordt dan nog vlug ingekorfd.  Komt hij af, dan gaan ze gewoon weg, ze korven niet in!
Intussen is beslist om volgend weekend niet in te korven. Dat is uiteraard niet leefbaar voor het lokaal  Calypso bij Sabrina en Brecht. De Leievliegers lieten weten aan de KBDB  dat ze besloten hebben om voorlopig niet meer in te korven omdat de KBDB  besliste dat zij Van Laere José moeten laten meespelen in de kleine omtrek.

De brief van de KBDB: "Tijdens de vergadering van de provinciale bestuursraad op 24/04/2017 werd de vraag voor de aanpassing van het coördinaat van Van Laere José besproken. Aangezien het nationaal sportreglement duidelijk stelt dat een liefhebber moet spelen op het coördinaat dat het kortst gelegen is tegen de lossingsplaats hebben wij ook moeten besluiten dat deze aanpassing gerechtvaardigd is.  Door deze aanpassing komt de betrokken liefhebber echter binnen de kleine omtrek(9km) van uw vereniging te liggen. Wij zullen de liefhebber hiervan vandaag op de hoogte stellen, er zal ook vandaag een nieuwe lidkaart verstuurd worden naar de liefhebber met zijn nieuw coördinaat: 505502.8 – 033418.0."

Vergadering
Er zal op zondag14 mei  een algemene leden vergadering zijn om de standpunten te bespreken omtrent het verdere verloop van het seizoen.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven