Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Huub Hermans (Born, Nl.): 1e WEFO-Limburg Sens 12/05

Geplaatst op 12/05/2018, Auteur: Pie Schepers / Davy


WEFO - LIMBURG Wedvlucht Sens op 12 mei voor 1.690 duiven

Huub Hermans uit Born is weer present!

Zijn meesterschap proefde gans Limburg

De maand mei die begon op zijn allermooist. De zon die deed haar uiterste best en in het begin van de week zorgde die voor een temperatuur die uitzonderlijk hoog was voor deze maand. Maar het was maar voor kort. Van de een op de andere dag verschool zich de zon achter een grijs wolkendek met gevolg dat de temperatuur weer met een tiental graden daalde. En wel van 27 naar 17 graden waarbij hier en daar ook nog een mals buitje zou vallen. En voor zaterdag 12 mei, als de wedvlucht van Sens zou gevlogen worden, beloofden de weervoorspellers dat de weeromstandigheden twijfelachtig zouden zijn. Het zou die dag 20 graden worden en met een kans van 30% op regen. En met dit gegeven moesten we genoegen nemen. Maar och, die weerprofeten zijn ook maar mensen die zich kunnen vergissen en daarom hoopten we dat ze het met hun voorspelling er goed mis hadden. En dat hebben ze ook gehad.

Op zaterdagmorgen toen we nog maar nauwelijks wakker waren hingen onze duiven al in de lucht. Om 07.30 uur had in Sens voor 15.978 Limburgse duiven al het startschot geklonken. Omdat het aldaar gewoonweg mooi weer was en de duiven daar vertrokken in een klare lucht met een kalme wind van uit het zuidoosten. En met dit gegeven was iedereen content natuurlijk.

Er werden dan ook weer balletjes opgegooid wanneer de eerste duiven zouden arriveren. De meningen hierover waren verdeeld. De ene liet de kopduiven 1500 m/pm doen en weer een ander was van mening dat ze die snelheid beslist niet zouden halen. Het werd een raadsel. Maar dat de mannen thuis op tijd buiten stonden om de duiven op te wachten dat is geen raadsel. Het kan immers vriezen en dooien! 

 

hermanshuub.jpg | Pitts

Los 07.30 uur. 1e duif 11.38.32 uur. Snelheid 1.460,606 m/pm.

En wie zette het spel aan de gang? Dat was niemand minder dan de kampioen aller tijden en wel Huub Hermans uit Born.

De erepodiums die Huub in zijn duivenloopbaan al betreden heeft zijn ontelbaar. Daarop voelt hij zich zo op zijn gemak alsof hij thuis in zijn luie stoel zit. En deze Sens van 12 mei is er de oorzaak van dat hij weer alle schijnwerpers in Limburg op zich gericht krijg.

Tot nu toe werd in het algemeen met grote verbazing gesproken over de tegenvallende successen die Huub Hermans behaalde. Dat werd veel besproken.

Maar met zijn zege op deze Sens snoert hij iedereen de mond. Op grandioze wijze laat hij weer zien waartoe hij in staat is. Zijn kampioenstatus poetst hij op deze Sens op zodat die blinkt als nog nooit te voren. Alle liefhebbers in Limburg die kregen een poeier van Hermans te slikken die zeer bitter was.

Hij wint Goud in zijn samenspel SPC-Sittard tegen 854 duiven, hij wint goud in het concours van MMS tegen 2.872 duiven, hij wint goud bij de WEFO tegen 1.690 duiven en als klapstuk wint hij ook nog het Provinciale goud tegen 15.978 duiven.

Klik hier voor uitslag Wedvlucht Sens op 12 mei

Hij herhaalt bij deze een stunt die hij in het verleden al zo vaak heeft uitgevoerd. Zijn behaalde titels bij de diverse samenspelen, bij de Wefo en de afdeling Limburg zijn zo omvangrijk dat zijn prijzenkast uitpuilt van het eremetaal. Ga het bij hem zien!

Het is nu zijn doffer met ring 17/1463093 die het flikte om op deze pittige Sens alles te vloeren. Zijn kwaliteit kwam hierbij dik naar voren. De “093” is een inteelt product uit Hermans fameuze kwekers waaronder zijn fameuze “Bleu Magic” en het TT koppel. Deze duiven brachten Huub grote bekendheid.

Zijn duivenkolonie die uit de soorten Van Loon-Veenstra-Vandenabeele en D.van Dijck bestaat dat is een soort dat alles aan kan.

Bewijzen hiervan zijn er bij de vleet en met deze Sens er bij. Zijn winnende doffer die liet als jonge duif ook al blijken dat hij temperament en klasse bezat. Hij behaalde toen in het samenspel MLS diverse kopprijzen zoals de 17e prijs op Marche tegen 815 duiven, de 18e prijs op Rethel tegen 693 duiven en de 42e prijs op Melun tegen 377 duiven.

Door deze prestaties kreeg hij van Hermans een 10 op het rapport. En dat hij dat hoge punt verdiende dat blijkt nu. Zo won hij tot nu toe in het samenspel SPC-Sittard de 37 prijs op Marche tegen 1.212 duiven, de 5e prijs op Sezanne tegen 1.247 duiven en nu de 1 e prijs op Sens tegen 854 duiven.

En zo al geschreven is ook goud in alle concoursen. En wat is dat waard? Een stevige handdruk en een gemeende felicitatie. 

Proficiat! Grote Klasse!

Pie Schepers / Frans Wauthle

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven