Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Ide Hoefs (Rekem, Lim.): 1e WEFO-Limburg Sezanne 6/05

Geplaatst op 06/05/2018, Auteur: Pie Schepers


Wedvlucht Sezanne op 6 mei 2018 voor 1.878 duiven

Ide Hoefs uit het Belgische Rekem deelt weer een gevoelige tik uit!

Zowaar een mokerslag!

Om 07.15 uur was het in Sezanne ook heel mooi weer en het zicht was er ruim 20 kilometer. En toen stond de wind daar kalm van uit het noordoosten te blazen met een kracht van 10 km/u die later in sterkte zo toenemen. Het werd dan ook logisch gevonden dat na dit bericht de duiven spoedig gelost zouden worden.

En ja hoor! Om 07.30 uur werd dat een feit. Het is geloofwaardig dat de duiven met dit mooie weer er zin in hadden om te vliegen. Er werd verwacht dat de duiven met de wind tegen toch wel 1.250 m/pm zouden doen en gezien de afstand die ze voor de neus hadden zou het spektakel dan rond 11.15 uur moeten beginnen. Met dit gegeven als richtlijn werden de duiven opgewacht.

hoefside.jpg | Pitts

Los 07.30 uur. 1e duif 11.04.49 uur. Snelheid 1.321,650 m/pm.

Maar toen was de lekkerste hap van de koek al gesnoept. En dat was bij Ide Hoefs in Rekum. Die zette het spel om 11.04.49 uur aan de gang met de jarige duivin 1539250. En dat was zo onverwachts vroeg dat hij er zelf uiterst verbaasd van was.

Hij had als toeschouwer de voorzitter van het samenspel, met name Lei Martens, op bezoek en die daar tevens als informant fungeerde. Bij hem ging geregeld de telefoon over met berichten waar zoals de vroegste duiven waren aangekomen. Als antwoordt gaf die de tijd door dat Ide Hoefs om 11.04.49 uur geklokt had en dat hij binnen een goed kwartier er 8 stuks in het bakkie had zitten. Aan de andere kant werd gelachen. Dat is toch zeker een grapje wat je verteld werd hem schamper toegesnauwd. Toen de voorzitter met de nodige overredingskracht de beller kon doen geloven dat dit de bittere waarheid was, toen hoorde hij een plof. De beller is toen waarschijnlijk van zijn stokje gegaan en ineen gestort.

In “no time” ging door de lucht dat Ide Hoefs wel weer de boel plat zou gaan leggen in zijn samenspel Maaskant en bij de Wefo. Hij zelf had ook de nodige verbazing. En waarom? Omdat de winnares, de “250” in de voorgaande vluchten van dit seizoen nog geen potten had gebroken. Ze had nog geen platte prijs gewonnen. Maar wat hij wel wist dat is dat ze uit het goede hout is gesneden. De “250” is weer een dochter uit zijn fameuze duivin met ring “260” die met haar vijf overwinningen in het SS- Maaskant onsterfelijke roem heeft vergaard.

En met de overwinning op deze vlucht bij de Wefo zet Ide Hoefs alweer een prestatie neer die tot ieders verbeelding spreekt. Ging hij bij de Wefo op de eerste vlucht van Charleville en op de derde vlucht op Reims met het zilver strijken dan doet hij het op deze Sezanne nog veel beter.

Liefst 67 tegenstanders die bij de Wefo aan de start kwamen die dwong hij met machtsvertoon op de knieën. Met 17 prijzen van 34 duiven schept hij een oogst van 50% op zijn wagen waarvan het Goud en Zilver er boven uit steken.Maar bij die uitsteeksels blinkt nog meer. Als men zijn uitslag bekijkt die met 1-2-7-9-11-18-35-44 begint, dan hoeft verder niets meer worden geschreven. Dan is alles al gezegd.

Klik hier voor uitslag Wedvlucht Sezanne op 6 mei 2018

Nee, toch niet! Die Belgische mirakelman had nog meer op zijn kerfstok. Want bij het spel MMS waar 168 deelnemers met 3922 duiven in de wedvlucht vlogen daar was Ide Hoefs ook heer en meester. Daar sloopte hij ook de hele mikmak.

Bij dat spel speelde hij 24 prijzen bij mekaar waar ook het Goud en het Zilver bij was en nog met de knallers van 5-7 en 10 er aan vast.

Wie lust er nog peultjes? Grandioos, Formidabel, Fenomenaal dat zijn terechte woorden die mogen gebruikt worden om de prestatie van Ide Hoefs te verwoorden. We doen de hoed en of de pet af voor zijn uitslag en drukken hem de hand en met een kniebuiging erbij feliciteren we hem.
Proficiat.

Pie Schepers / Frans Wauthle

 


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven