Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Inkorvingen: ophalingen na avondklok

Geplaatst op 02/04/2021, Auteur: Persbericht / Davy

199687-unknown-croppedxs.jpg | Pitts

Aan alle aangesloten verenigingen

Zoals iedereen weet, werd, in België, ingevolge de Covid-19 pandemie, een avondklok ingesteld:

  • Vlaanderen en Wallonië - vanaf 24u00
  • Brussel – vanaf 22u00

Aangezien de mogelijkheid bestaat dat bepaalde vervoerders in bepaalde verenigingen hun ophalingen slechts zullen afronden juist voor of na middernacht (voor Vlaanderen en Wallonië)/22u00 (voor Brussel) en rekening houdend met de inhoud van art. 45 van het NSR:

Zolang de duiven van een wedvlucht in het lokaal van de vereniging verblijven, zijn zij onder toezicht en verantwoordelijkheid  van minimum 2 bestuursleden van de vereniging geplaatst.

vindt u, bijgevoegd, een attest, hetgeen u kan laten ondertekenen door de vergezeller van dienst teneinde de mogelijkheid te bieden aan de verantwoordelijke personen van uw vereniging nog na het ingestelde uur van de avondklok huiswaarts te keren. Dit attest kan alsdan worden voorgelegd bij een eventuele politiecontrole.

Eveneens het schrijven, ontvangen van Febetra (Koninklijke Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners), waarbij nogmaals de nadruk wordt gelegd op de strikte toepassing van art. 45 van het NSR.

Eveneens, de inhoud van de e-mail van Minister Clarinval waarbij hij toelating verleend om opleer- en wedvluchten in te richten.

 

Alvast hartelijk dank voor de geleverde inspanningen.

De nationale voorzitter,

Pascal Bodengien.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven