Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Inne Balleux (Binkom, Vl.-Br.): 1e Alg. Kamp. Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo (BE17-2015871) +Premium!

Geplaatst op 27/01/2020, Auteur: Davy - Leo


Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.
Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen 1e+2e get. Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.
Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen Beste Hok Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Oude Duiven 1e+2e get. Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Jaarse Duiven 1e+2e get. Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Oude Duiven Beste Hok Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Jaarse Duiven Beste Hok Zware Fond 2019 Verbroedering Obrafo.

 

Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.
Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen 1e+2e get. Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.
Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Algemeen Kampioen Beste Hok Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Oude Duiven 1e+2e get. Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Jaarse Duiven 1e+2e get. Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Oude Duiven Beste Hok Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1ste Kampioen Jaarse Duiven Beste Hok Zware Fond 2019 duivenbond Verbroedering Tienen Kumtich.

Klik hier voor Meer Mooie Resultaten 2019

 

Highlights:

Inne, Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) winnen de 3de Provinciaal uit Narbonne op 29/07/19 van 350 jaarsse duiven Provinciaal Vlaams-Brabant.

Klik hier voor Reportage 2019 Inne Balleux (Binkom, Vl.-Br.): 3e Prov. Narbonne 29/07/19 (BE18-2034871) 

Klik hier voor Reportage 2018 Inne Balleux (Binkom, Vl.-Br.): 1ste Beste Hok jaarse Zware Fond 2018 Obrafo

Klik hier voor Reportage 2018 Inne Balleux (Binkom, Vl.-Br.): 2e InterNat. + 2e Nat. + 1e Brabantse Unie + 1e Prov. Narbonne 27/07 (BE17-2015871)

 

Foto's & Info: Inne Balleux - Davy & Leo Deckers - Pitts.be

foto-inne-balleux.jpg | Pitts

Enkele Mooie Prestaties

pitts-2019-balleux-overzicht.jpg | Pitts

In 2019:

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de 3de Provinciaal uit Narbonne op 29/07/19 van 350 oude duiven Provinciaal Vlaams-Brabant.

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de 10de Provinciaal uit Marseille op 19/07/19 van 175 oude duiven Provinciaal Vlaams-Brabant.

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de 5de Provinciaal uit Saint-Vincent op 13/07/19 van 214 oude duiven Provinciaal Vlaams-Brabant.

Klik hier voor Meer Mooie Resultaten 2019

 

In 2018:

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) werd 1+5de Asduif duivinnen Zware Fond 2018 bij de Oost Brabantse Fondvrienden.

Inne (45 jaar), Lobke & Dirk Balleux - Vander Motte uit Binkom (Vlaams-Brabant) werden 1ste Beste Hok jaarse duiven Zware Fond 2018 in het samenspel Obrafo Tienen.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint 1-4de Asduif duivinnen Zware Fond 2018 in het samenspel Obrafo Tienen.

 

Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de 2de InterNationaal uit Narbonne op 27/07/18 van 6.423 jaarse duiven InterNationaal Independante de Liege.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de 2de Nationaal uit Narbonne op 27/07/18 van 3.017 jaarse duiven Nationaal KBDB.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de eerste prijs uit Narbonne op 27/07/18 van 882 jaarse duiven in het samenspel CFW (Club de Fond Wallonie Fleurus).
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de eerste prijs uit Narbonne op 27/07/18 van 492 jaarse duiven in het samenspel Brabantse Unie.
Inne Balleux uit Binkom (Vlaams-Brabant) wint de eerste Provinciaal uit Narbonne op 27/07/18 van 263 jaarse duiven Provinciaal Vlaams-Brabant.

Klik hier voor Meer Mooie Resultaten 2018

 

Historiek

Binkom is sinds de fusie van de gemeenten op 1 januari 1977 een deelgemeente van Lubbeek (Vlaams-Brabant, België).

Naast Lubbeek zelf telt de gemeente nog drie andere deelgemeenten, met name Pellenberg, Binkom en Linden. 

Buurgemeenten zijn Leuven in het westen, Holsbeek en Tielt-Winge in het noorden, Bierbeek, Boutersem en Tienen in het zuiden en Glabbeek in het oosten. 

 

Inne Balleux, 45 jaar, partner van Dirk en mama van vijf kinderen.

Van opleiding is zij Industrieel ingenieur in de Biochemie maar professioneel is ze een andere richting ingeslagen. Inne is werkzaam als ICT Analist/Programmeur/Consultant in Salesforce bij Realdolmen. Eenvoudig gezegd geef ik advies en ontwikkel ik op maat gemaakte oplossingen en applicaties voor bedrijven.

 

Eigenlijk heeft ze het duivenspel overgenomen van haar partner die reeds enkele jaren gestopt was. Wegens zijn gezondheid kon hij ze tijdelijk de zorgen niet meer geven die nodig waren en in het begin ging Inne de duiven gewoon voederen maar na een tijdje begon ze meer en meer interesse te krijgen in het duivenspel.

Ben in 2015 te Binkom gestart op de Fond en Zware Fond vluchten met jaarse duiven. Haar start in 2015 was zeker de moeite waard, een prijspercentage van 65% en heel wat tweede en derde plaatsen in de kampioenschappen.

Ondertussen is duivensport voor haar een ware obsessie geworden. En waar haar partner zich in het begin nog op de achtergrond hield kan ze nu toch op heel wat hulp van hem en haar kinderen rekenen. Iets waar Inne van bij het begin stiekem op had gehoopt.

 

Door een rugoperatie en enkele hartstilstanden van haar partner was 2017 een rampjaar voor het gezin en de duiven. Toen werd besloten om de meeste duiven voor een habbekrats van de hand te doen, een beslissing waar ze gedeeltelijk op zijn teruggekomen zijn toen Dirk zich terug beter voelde.

De moeder van 'Cor O’Matic' werd meermaals gekeurd en bleef zitten. Niemand die dit vermoedde ook zij niet. "Zoveel kennen wij er met zijn allen blijkbaar van! Ook al speel ik op mijn naam, toch bekijk ik het hele gebeuren eerder als een sport die ik alléén maar zo intens kan beoefenen doordat het hele gezin zijn steentje bijdraagt."

 

Taakverdeling

In de winterperiode:

Daar Inne voltijds gaat werken staat ze dagelijks op omstreeks 5.00 u en reinigt ze de drinkpotten en mengt ze al eventueel de voeding als dit nodig is.
s ’Avonds thuisgekomen omstreeks 18.00u, als Dirk zijn gezondheid het heeft toegelaten om te voederen en hokken te kuisen beperkt ze zich tot het voederen van de kwekers, het ringen van de duiven en doen Inne en Dirk soms nog tot in de late uurtjes de administratie.

In de lente- en zomerperiode:

s’ Morgens doet ze niets aan de duiven en vertrek ze zeer vroeg naar haar werk om vanaf de vroege namiddag zich volledig kunnen in te zetten op het gebied van voederen, kuisen enz. 
s ’Avonds houden Inne en Dirk hun zich dan dikwijls bezig met het opstellen van vlucht-, voeder- en koppelingsschema’s iets waar ze veel belang aan hecht.

 

Speelwijze

"Mij interesseren alleen de Internationale vluchten, s’ avonds barbecue, een simpel glas wijn, een cocktail af en toe, zoals de echten een duik in ons opblaasbaar zwembadje, overnachten in de tent en geradbraakt opstaan. En al die tijd met één oog naar de lucht turend … op die ene kanjer die maar eens zou kunnen komen. Ik, noch mijn partner wensen bestempeld te worden als Fondspelers, wij zijn in de eerste plaats duivenliefhebbers die elkaar dienen te steunen in plaats van te benijden ongeacht welke afstand men speelt."

Ze speelden in 2018 zowel met weduwnaars als op nest.
De nestduiven trachten ze in te korven op 10 dagen broeden of jongen van 8 dagen.

 

Zowel jonge als oude duiven gaan dagelijks minimum een uur buiten. En als ze gezond zijn en niet op nest zitten drijven ze die duur zelf op.
Met jonge en oude duiven rijden we de eerste keren zelf en zijn ze uiterst voorzichtig om ze daarna regelmatig te verrassen door ze te lossen uit een totaal andere richting.
Nestduiven die niet aan huis vliegen neemt Inne minstens 3 maal per week mee naar haar werk, dat kan in alle hoeken van het land zijn.
Jaarduiven beginnen met de maatschappij vanaf 100 km naar 200, 350, 500 km alvorens Agen en Narbonne aan te vatten. Maar zolang zij niet fatsoenlijk thuiskomen van een bepaalde afstand gaan zij zeker niet verder.

Jonge duiven worden hier niet verduisterd of bijgelicht.

Op het gebied van duiven motiveren is Inne zelf nog zoekende en heeft ze eerlijk gezegd nog veel te leren. Nestduiven motiveren is volgens haar niet nodig, die motiveren zichzelf wel.

 

Hokbestand

Ze begonnen 2018 aan de Internationaals met 3 oude en 9 jaarse weduwnaars en met 3 oude en 33 jaarse nestduiven.

Inne heeft een 26 kweekkoppels en ook nog enkele voedsterkoppels.
Ze leren een 120 jongen op tot +- 200km, kijken niet naar hoe ze thuiskomen en selecteren die dan in de hand. Als hier dan enkele zeer prachtige duiven tussen zitten gaan die naar een volière om verder uit te groeien met het doel om daar in de toekomst uit te kweken. Ook kweekt ze nog eens minstens 40 jongen om laten uit te groeien en hier ook kweekmateriaal uit te selecteren.

 

Onder de pannen van dit hok van Inne, Lobke & Dirk zitten rassen van Cor de Heyde, De Smeyter-Restiaen, Jan Hooymans, Batenburg-VdMerwe en Jelle Jellema aangevuld met nationale kopvliegers zoals 1ste Nat. Agen, 2de Nat. Narbonne, 3de Nat. Pau, 5de,13de,14de Nat. Barcelona, 15de Nat. Marseille, enz....

Dankjewel Cor

De drie voornaamste rassen waar ze nu toch wel zeer goed mee gelukt zijn, zijn De Smeyter-Restiaen , deels via Johan Declerq-Vervaeren, Batenburg- v.d.Merwe maar vooral de soort van Cor de Heijde.

Nu probeert ze nog voorzichtig Jan Hooymans (en dan vooral de samenkweek met Cor de Heijde) en Jelle Jellema in te brengen maar hier moet ze wachten tot 2019 vooraleer ze hier resultaten van heeft.

Ook tracht Inne jaarlijks enkele Nationale top-15 vliegers of asduiven aan te kopen om hun kweekhok te versterken. Zo huizen er momenteel de 1ste Nat. Agen, 2de Nat. Narbonne, 3de Nat. Pau, 5de, 13de ,14de Nat. Barcelona, 15de Nat. Marseille, 1ste S-Nat. Montluçon, enz. op het kweekhok.

Inne wil langs deze weg toch wel iemand heel speciaal bedanken, namelijk Cor de Heijde
Toen ze op zoek ging naar Zware Fond duiven vielen de sterke prestaties van Cor de Heijde haar onmiddellijk op. 
Ze is toen al zijn reportages beginnen lezen en zelfs zijn aankomsten van de laatste jaren Barcelona kende ze uit het hoofd. Toen Inne de eerste keer bij Cor op bezoek was geweest reed ze blij naar huis met één duifje. Niet zozeer blij om het duifje maar om het feit dat ze eindelijk Cor persoonlijk had ontmoet en omdat hij zo een correcte en integere man was.

"En dat ik kwaliteit meegekregen heb, daar twijfel ik niet aan."

Ik wil toch zeker niet nalaten om te vermelden dat de soort van Batenburg- v.d.Merwe en De Smeyter -Restiaen mee verweven zit in onze twee beste vliegers. Ere wie ere toekomt!

 

Het kroonjuweel kwam dit jaar uit Narbonne :

1ste provinciaal - 2de nationaal - 2de internationaal tegen 6.324 jaarlingen.

Lokaal waren er ook successen zoals :

Pau 2° - St-Vincent 2° - Montelimar jaarse 1° - Agen jaarse 2° (hier klokten ze 12 van hun 19 duiven op de prov. uitslag) om er maar enkele te noemen.

In rankings vinden we dit hok terug als :

2° European yearling hen on 2 international races en
5° National Ace Pigeon Agen-Narbonne.

In Obrafo Tienen vinden we Inne, Lobke en Dirk steeds terug bij de eerste 3 in de kampioenschappen op de zware fond, alsook bij de Oost Brabantse Fondvrienden gingen zij aan de haal met verschillende asduiven.

 

Medisch

Op gebied van medische begeleiding laten zij niets aan het toeval over, naast de verplichte entingen krijgen jaarlijks alle duiven een 12-daagse paratyphus kuur.
Jonge en oude duiven worden nooit geënt voor pokken en als er bij de jonge duiven een duif pokken heeft hopen wij dat hij de ganse bende aansteekt.
Alle duiven worden voor en in het seizoen behandeld indien nodig voor Tricho, Cocci en koppen.

Als er ondanks deze zorgen toch nog één zieke op het hok zit, wordt deze meestal definitief verwijderd. Ze is van mening dat elke dierenarts die zich toelegt op het gebied van duiven wel één of meerdere topmedicijnen of topbijproducten heeft. Om die reden bezoeken zij meerdere bekende dierenartsen in België en Nederland. Want steeds dezelfde medicijnen, ook al zijn ze super, leiden tot resistentie van de bacteriën die de duiven met zich meedragen.

In natuurbonken die geen medicijnen nodig hebben geloven zij niet omdat dit dikwijls de eerste duiven waren die bij hun ziek werden. Een goede dagelijkse hygiëne van hokken en drinkpotten is volgens ons nog het belangrijkste om duiven gezond te houden.

Regelmatig branden en ontsmetten zij de hokken, doch nooit volledig omdat wij de infectiedruk willen verlagen maar niet volledig wegnemen, tevens zijn er ook goede bacteriën nodig op het hok.

 

Voeding

Op gebied van voeding trachten zij zich aan te passen naargelang, het seizoen, de vluchtafstand, de weersomstandigheden, de nestpositie, etc.

Zij doen verschillende mengelingen bij elkaar en behoudens de enkele dagen vlak voor de inkorving zijn deze steeds aan de lichte kant zeker wat eiwitten betreft. Maar die eiwitten krijgen ze dan wel in poedervorm over hun eten omdat dit lichter verteerbaar is.

In de rui volle bak zeer vetrijk en gevarieerd, met enkele percentjes Haver en Rogge. Biergist, olie, Sedochol en een soep van allerlei groenten, afgietwater van aardappelen staan geregeld op het menu als bijproducten.

In de winter karig en sober met tot 60 % gerst een minimum aan vetten en eiwitten. Vloeibare biergist, zwavelbloem, Lugol, Sedochol, fijn geklopt houtskool en solferbloem, haarlemmerolie, karnemelk, javel en appelazijn worden dan regelmatig verstrekt.

Tijdens de vluchtperiode volle bak een lichte mengeling maar in de laatste week voor de inkorving schakelen we over naar zwaarder eten. Ook dan maken zij kwistig gebruik van bijproducten, korte kuurtjes van hierboven beschreven bijproducten, vitamines, aminozuren, conditiepoeder enz., ook fijn geklopt houtskool en solferbloem bij thuiskomst.

Het ganse jaar door voor het voederen geven wij een zeer weinig mineralenmix. Vitamines en aminozuren geven wij steeds aan de halve voorgeschreven dosis.

 

Ze probeert er naar te streven dat alle duiven het ganse jaar door niets tekort komen maar voor de kweek en de vluchten trachten zij topforme te bereiken. Uit vliegduiven wordt niet gekweekt voor het seizoen om hun reserves al niet te hypothekeren Een belangrijke les die ze heeft geleerd uit fouten die ze eerder heeft gemaakt is dat zowel bijgehaalde vlieg- als kweekduiven de nodige tijd moeten krijgen om te acclimatiseren. Het is daar dan ook geen uitzondering dat zij een bijgehaalde duif een jaar laten zitten alvorens hier uit te kweken.

 

Inne & Dirk hebben gewone gemetselde hokken die binnen afgewerkt zijn met Canadapopulier platen.
De roosters staan op 40 cm van de beton met daartussen een dubbele bodem bestaande uit verschillende lagen.
Plasticfolie, onderdakfolie, 8cm vloerisolatie, dampscherm, aluminiumfolie, O.S.B. platen, panlatten met daartussen ongebluste kalk en een bodemplaat van Canadapopulier.
Plafonds zijn geïsoleerd met 8cm isolatie en de wanden met 3cm isolatie.

 

Een dikke proficiat voor de mooie behaalde resultaten vanwege Pitts.be !

 

Meer info over deze duiven bij Premium Inhoud:

be17-2015871-cor-o-matic.jpg | Pitts

Premium inhoud

Lees het volledige artikel.

Er is extra informatie dat u als Premium lid kunt lezen als u bent aangemeld.

Word premium lid!

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven