Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jan en Octaaf Van de Moortel (Londerzeel) + (veiling pitts.be)

Geplaatst op 26/02/2018, Auteur: pitts


Wie de Brabantse en Oost-Vlaamse duivenmiddens de naam Van de Moortel laat vallen denkt onmiddellijk aan de raketduiven van Octaaf Van de Moortel.  Vele topuitslagen, vnl.  met de oude duiven op traditoneel weduwschap, op  de Noyon-vluchten in Londerzeel en omgeving,  werden jaarlijks behaald door deze kleine vitesse-kolonie.
De voorbije jaren kwam zoon Jan Van de Moortel steeds actiever het duivenhuishouden vervoegen.
Onder het impuls van Jan werd er uitgekeken naar materiaal om over te schakelen naar de hafo.
Zo werden er duiven en eieren aangekocht bij Bart Verbeek  (Poppel) ; uit diens collectie rechtstreekse van Geerinckx  LBJ (Gladiator, …), Marcel Wouters (Leeuw), ….  ;
Via André Bellens werden de rassen van Heremans, Dirk Vandyck, W.Roeper, … binnengehaald.   

Van dierenarts Dirk Moens kwamen de Limbourg-duiven naar de hokken  te Londerzeel.

Deze bijgehaalde zomerjongen werden uiteraard niet gespeeld en mochten in een luchtige volière uitgroeien, met de bedoeling om vanaf 2017 het “kweekhok van de toekomst”  te gaan vormen.

Helaas is de gezondheidstoestand van vader Octaaf Van de Moortel (81 jaar), de voorbije maanden achteruitgegaan, zodat de verzorging van de duiven meer en meer op de schouders van zoon Jan terechtkomt.  Dit is, wegens ploegendienst,  (en verhoging van de pensioenleeftijd), geen evidente zaak om een duivenkolonie naar behoren te verzorgen.
Noodgedwongen worden de aangekochte (eieren) duiven en hun zomerjongen 2017, allen met de beste afstammingen voor de hafo, dan ook te koop gesteld, liever dan hen werkloos in de volière te laten zitten.
Topkwaliteit, voor wie “het beste van het beste” voor de (zware) midfond op het oog heeft.
Een unieke kans om topkwaliteit binnen te halen.  Te laat op het seizoen ?   Daarom wellicht het moment om topkwaliteit, onbetaalbaar in het hoogseizoen, tegen een gunstprijs naar uw hok te halen. 

 

  • KIJKDAG: Deze zal doorgaan zondag 25/02/2018 bij Café The Luman, Schulensebaan te Lummen van 11:00 tot 13:00 uur.
  • De veilingen eindigen op woensdag 28/02/2018 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten.foto.jpg | Pitts
be16-2298366.jpg | Pitts
be15-2104867.jpg | Pitts
be16-2057560.jpg | Pitts
be16-2057562.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven