Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jean-Pascal Verspreet, kampioen van de waalse duivensport !

Geplaatst op 19/10/2017, Auteur: pItts/PB


Jean-Pascal Verspreet, kampioen van de waalse duivensport !

Reeds in de jaren '60 was Jean-Pascal verknocht aan de duivensport. Samen met zijn toen reeds alombekende vader bezocht hij toen al de bekende kampioenen van die tijd, zoals Marc Roosens (Lernes) en Robert Calonne (Péruwelz), om maar slechts twee te noemen.
Ondertussen werd JP Verspreet een begenadigd motorcrosser, die het zelf tot kampioen van België bracht  in deze sport.
Vanaf 1985 werd er definitief met de duiven van start gegaan op de huidige locatie te Roucourt.

Ondanks de  grote gezondheidsproblemen tijdens de voorbije jaren, waardoor de duivensport een beetje vertraging opliep, kreeg de meesterhand van Jean-Pascal de kolonie snel terug op de rails.

Nu hij, door sluiting van zijn werkgever, wat meer tijd heeft, bracht Jean-Pascal  bezoek aan de beste hokken van de hedendaagse belgische duiversport en keert vaak terug naar Roucourt met aangekochte jonge duiven uit de basis van deze kampioenenkolonies. Zo kwamen er duiven van : Petteau-Choquet (Havrinnes), G. Vandenabeele,  Meurant,  Onijn,  Beukenne,  Sibille,  Novak,  Dubois,  Harchies,  Dupuis, Verspreet-Cosse,   enz….

In de bekende maatschappij van Leuze (Henegouwen) werd de concurrentie aangegaan met enkele van de beste Hafo en fond spelers van België, zoals de tandem Casaert-Sénéchal of een andere top speler: Jean Calonne.

In de loop van de jaren verwierf de kolonie Verspreet een mooie reputatie, zowel op snelheid als op de Hafo vluchten. Vele eerste en ereplaatsen op de fond en grote fond vluchten met een klein hok en een hoog prijspercentage,  regelmatig meer dan 75%.

Om een jonge vlaamse liefhebber op gang te helpen kweekte Jean-Pascal begin 2017 een ganse ronde jonge duiven voor een jonge duivenliefhebber en schenkt hem ook enkele bewezen kwekers. De jonge duiven werden in het voorjaar 2017 getraind, maar midden het seizoen komt er door omstandigheden een einde aan de samenwerking en komst de hele ploeg terug naar Roucourt.
Omdat Jean-Pascal met een beperkte kolonie wenst verder te spelen, komt deze volledige ronde, samen met enkele oudere duiven, in verkoping via Pitts.

Bekijk de pedigrees : uit het beste wat er te Roucourt onder de pannen zit. Er werd enkel geïnvesteerd in duiven met top-afstamming !!  De dure aankopen moeten hier echter hun kweekwaarde bewijzen, zoniet verdwijnen zij onherroepelijk naar de duiven-hemel.  Hierdoor is er een homogeen kweekhok ontstaan, waar veelvuldig kampioentjes worden geboren. Een unieke kans om uw hok te versterken !!!!

  • Veiling via www.pitts.be van 16 oktober tot 25 oktober, met kijkdag te Lede op zondag 22 oktober.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven