Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jeugdclub Vlaams Brabant neemt een nieuwe start

Geplaatst op 08/06/2017, Auteur: info@pitts.be


De jeugdclub Vlaams Brabant verrijst uit haar as. Op vrijdag 26 mei werd de nieuwe ploeg voorgesteld in taverne Josan te Ternat. Om het lint door te knippen en het licht op groen te zetten was de ganse bestuursraad van Vlaams Brabant naar Ternat afgezakt. Hoofddoelstelling van de nieuwe bestuursploeg is onder meer de actieve werking uit te bouwen op maat van de hedendaagse duivensport en dit onder de auspiciën van de PE Vlaams Brabant. Verder behoren ook het verstrekken van begeleidende informatie, het promoten van samenhorigheid en kameraadschap tot het takenpakket. Ook wil de jeugdclub zich opwerpen als ambassadeurs / promotors van de Belgische duivensport door onder meer het organiseren van activiteiten tot bijdrage aan de kennisverrijking van de doelgroep.

Tevens houden ze voor ogen om een jaarlijks kampioenschap jeugd in te richten. Hierbij houden ze zich vast aan volgende basisprincipes;

‘Loop niet vooraleer je kunt stappen’ en de Olympische gedachte “deelnemen is belangrijker dan winnen”.

Het lidmaatschap jeugdclub 2017 is gratis. Deelnemen kan tot 30 jaar (jeugd) en voor de beginners geldt de regel dat je na 2012 moet beginnen spelen zijn.

Voorzitter werd  Nico Maes uit Wambeek, de ondervoorzitters zijn  Lieselotte De Bisschop uit Essene en Davy Bessemans uit Geetbets. Secretarissen zijn Ingo Berghmans uit Bekkerzeel en  Willem Coucke uit Mollem. Warke Saerens uit Mollem is de coördinator en Bjorn Van Hove uit Erps-Kwerps is commissielid. Als begeleiders kan deze jonge ploeg rekenen op de steun van  Marc De Bisschop – Essene,  Ann Loomans – Essene,  Patrick Van Den Meersche – Affligem, Koen Van Roy – Asse en  René Vrebos uit Meerbeek.
J.L.


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven