Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jeugdclub Vlaams-Brabant: seizoen 2018

Geplaatst op 13/04/2018, Auteur: Persbericht / Davy

provincie-vlaams-brabant.jpg | Pitts

Voorwoord Nationale Voorzitter

Beste jeugd en beginnelingen,

De winter laat zich slecht verdrijven, het jaarlijkse gevecht tussen warm en koud is weer aan de gang. Eén zaak staat hierbij vast, uiteindelijk gaat de warmte het winnen, althans tijdelijk tot de volgende herfst. En met de eerste warmte van de lente komt ook het duivenseizoen eraan.

Het jaarlijkse ritueel herhaalt zich: de voorbereidingen, het opleren en de prijsvluchten. De verwachtingen staan hoog gespannen. Zijn onze duifjes klaar voor de volgende uitdaging? Deze gedachten spelen in de hoofden van oud en jong, overal waar de duifjes vliegen, van Portugal tot China, van Australië tot Zuid-Afrika. Toch klopt dit duivenhart nog steeds het hardst in België, en zeker in Vlaanderen. Nog steeds is België de bakermat van deze prachtige sportieve hobby. We mogen terecht fier zijn.

Om deze positie te behouden is het van het hoogste belang dat we voldoende zorgen voor de opvolging binnen onze sport. Want opvolging, dit door zowel jonge als niet zo jonge duivenliefhebbers, vormt de noodzakelijk zuurstof om onze sport gezond en levendig te houden. Hierin spelen de verschillende jeugdclubs een belangrijke rol en verdienen ze onze volledige steun en vertrouwen. Steun zodat we hun op verschillende vlakken kunnen bijstaan, vertrouwen zodat ze zich op een onafhankelijke wijze van hun taak kunnen kwijten.

Hun taak zie ik vooral als tweeledig: ten eerste het uitdragen en bekend stellen van de duivensport bij de niet duivenmelkers en ten tweede het bestendigen van de duivensport bij de nieuwe leden.

Het is belangrijk voor de goede werking van een jeugdclub dat ze een visie en een plan hebben voor beide onderdelen van hun taak. Uiteraard staan de jeugdclubs niet alleen voor deze zware taak en kunnen ze ook rekenen op de volledige steun van de KBDB. Deze samenwerking kan enkel bloeien als er ook een goede communicatie gebeurt tussen de verschillende partijen. Daarom wil ik een oproep doen aan alle bestaande jeugdclubs om deze zo noodzakelijke visie en plan verder uit te werken en deze voor te leggen aan het KBDB bestuur zodat we in praktische termen kunnen bespreken hoe en waar we kunnen helpen en samenwerken.

Beschouw dit niet als een vorm van inmenging, maar eerder als een stem van vertrouwen en een uitgestoken hand om te helpen en samen te werken. Op deze wijze kunnen we samen een win-win situatie creëren. Mag ik jullie om af te sluiten een succesvol duivenseizoen wensen!

Frans Hermans Nationaal Voorzitter KBDB

 

Voorwoord Bestuur Jeugdclub Vlaams-Brabant

Het seizoen 2018 is nu echt begonnen. I

n de zomer van de 2017 werd onze club opnieuw opgestart en hebben we momenteel een 20 tal leden, we hopen dan ook om dit te kunnen verdubbelen dit jaar, want lidmaatschap blijft gratis!

We gaan er dan ook alles aan doen om de duivensport in de kijker te zetten, te promoten en zo jeugd en nieuwelingen warm te maken om deze mooie sport te beoefenen.

Laat ons hopen, dat 2018 voor iedereen een leuk speeljaar mag worden.

Veel succes gewenst aan iedereen,

Bestuur Jeugdclub Vlaams-Brabant

 

 

Programmaboekje Seizoen 2018

Hierbij kan u het het programmaboekje seizoen 2018 jeugdclub Vlaams-Brabant teruvinden.

 

Klik hier voor het Programmaboekje Seizoen 2018 jeugdclub Vlaams-Brabant

 


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven