Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jos Simons moet omwille van tijdgebrek de handdoek in de ring gooien

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Jos Simons: Tijdgebrek betekent einde van een hok in opbouw

 

In het jaar 2005 stapte Jos Simons in de duivensport. Dat was het jaar dat zijn broer Yves nationaal kampioen KBDB snelheid met de jonge duiven werd. De eerste seizoenen waren een leerschool met ups en downs. De laatste jaren dat hij als snelheidspeler actief was wist Jos zich telkens op de tweede plaats te nestelen in het kampioenschap van de Maatschappij te Orp achter zijn broer Yves. Maar drukke beroepsbezigheden zorgden steeds meer voor tijdgebrek en verhinderden een stipte verzorging en voorbereiding op de vluchten.

Grote fond wordt de nieuwe uitdaging
Daarom werd er beslist om samen met zijn vriend Eric Vlayen in tandem te gaan spelen. Bij Eric werden de snelheid en halve fond duiven ondergebracht. Jos zou zijn pijlen richten op het minder tijdrovende grote fondspel. Met dat doel voor ogen begon de opbouw aan een zware fondkolonie rond Brinckman en Catrysse duiven via Paul Fets, Nico Schepens en Fernand Butteneers. Via Hubert Van Herck kwam de oude fondlijn van de Tieger van Matterne op het hok. Jos Laudes zorgde voor de Pedro lijn van Gaby Vandenabeele. Verder ook nog Tony Hubrechts(Broekom) via Massart. En er is ook nog aardig wat bloed in de stambomen terug te vinden van het gouden kweekkoppel van Yvan Vanvuchelen uit Grazen (origine Et. Devos- Deerlijk). Ook vertegenwoordigd zijn: Dieter Ballman, Albert Bils, Fauches Freres, Raf en Lars Luyckx, Frans Bungeneers, Pros Roosen, en Jordan-Kempeneers.  

Tijdgebrek betekent het einde van een hok in opbouw
Mooi materiaal waar zeer zeker muziek in zit. Maar zelf zal Simons het niet kunnen uittesten. De beroepsactiviteiten van Jos nemen een zodanig grote hap van zijn tijd in beslag dat hij uiteindelijk de handdoek in de ring moet gooien. Als je zelfs niet meer de hoogstnodige tijd aan je duifjes kunt spenderen is het beter om er volledig mee te kappen aldus Jos. Een spijtige, doch volkomen begrijpelijke, reden om nu zijn kolonie van de hand te doen.

De veiling eindigt op woensdag 19/10/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min. 

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 16 oktober 2016 van 10-13u.

 

Klik hier om naar de veilingen te gaan  

 

Onder de naam Simons-Vlayen werd er in Wange aan een hok voor de grote fond gebouwd. Helaas moet Jos Simons (rechts) door tijdgebrek de handdoek in de ring gooien.


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven