Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Jubileumfeest PV Prins Hendrik

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Jubileumfeest PV Prins Hendrik

 

Op zaterdag 29 oktober vierde Postduivenvereniging Prins Hendrik uit Nijmegen haar 100-jarige jubileum met een receptie, diner en feestavond in de Goffertboerderij. Verschillende leden van de vereniging werden tijdens deze gelegenheid in het zonnetje gezet en ook de NPO was van de partij.

Een postduivenvereniging die 100 jaar bestaat, dat laat de NPO niet ongemerkt voorbij gaan. Vandaar dat voorzitter Maurice van der Kruk op 29 oktober naar Nijmegen afreisde om deze mijlpaal te vieren met PV Prins Hendrik. Van der Kruk gaf een mooie toespraak en overhandigde hierbij een plaquette aan Ad Hendriks, de voorzitter van Prins Hendrik.

Ook de twee andere bestuursleden, Jan Albers en Jan Wels, werden in het zonnetje gezet door de NPO. Zij kregen de bronzen speld opgespeld door Van der Kruk als dank voor hun jarenlange inzet voor de duivensport in het algemeen en Prins Hendrik in het bijzonder.

Naast Van der Kruk werd er gesproken door John Houkes die het feest opende en in het kort de geschiedenis van de vereniging vertelde. De gemeente Nijmegen werd vertegenwoordigd door Wethouder van Sportzaken mevrouw Renske Helmer-Engelbert. Zij vertelde over haar ervaringen met de duivensport en bracht twee dozen met wel heel bijzondere gebakjes mee. Afgevaardigden vanuit Regio 4, Afdeling 8, waren Dhr. P. Pennenkamp en Dhr. N. Meuwsen. Laatstgenoemde greep de gelegenheid aan om een vurig betoog te houden over het voortbestaan van de vereniging.

Met koffie en gebak werd er bijgepraat met oude bekenden, er werden oude foto’s bekeken en na het diner volgde een gezellige feestavond waarbij de kampioenen van het seizoen gehuldigd werden. Bloemen en diploma’s voor heel wat van de leden, en de mooiste titel, die van ‘Generaal Kampioen’, ging dit jaar naar de gebroeders Van Dijk.

Daarna werd de microfoon overgenomen door de Sun Mix, een tweekoppige band uit Groesbeek die de voetjes van de vloer wist te krijgen. Het was een mooi feest en we wensen Prins Hendrik nog vele jubilea toe met mooie resultaten in de sport!

Bron: NPO


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven