Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Kampioenendag Nu of Nooit & de Zwaluw Steenbrugge Verslag

Geplaatst op 10/11/2017, Auteur: Persbericht / DD


Kampioenendag Nu of Nooit & de Zwaluw Steenbrugge Verslag

In zaal “Sinjo” te St Joris ( Beernem) werden de vele kampioenen van de samenspelende maatschappijen “Nu of nooit” uit St Joris en de “Zwaluw” uit Steenbrugge in de bloemen gezet , dit ging gepaard met een smakelijk etentje waaraan 102 personen deelnamen.

Vooraan in de zaal stonden heel veel bloemen, trofees en ereprijzen op de winnaars te wachten .

Bij aanvang van de feestavond (tijdens het aperitief) zorgden twee schepenen van Groot-Beernem ervoor dat een paar verdienstelijke leden uit de vereniging een fraai aandenken ontvingen .

Het samenspel mocht zich in het voorbije seizoen ondermeer verheugen in het feit dat er binnen de maatschappij op één en dezelfde dag 2 nationale winnaars waren, namelijk Paul & Nancy Bellaert op Chateauroux jaarlingen en Marius Cislaru op Valence . Beiden werden dan ook in de bloemen gezet.

Meer nog …… verschillende “jonge” liefhebbers van “Nu of nooit” zijn geklasseerd in de provinciale kampioenschappen PE West-Vlaanderen .

Door het personeel van de sterk florerende maatschappij te St Joris werden Hubert en Christine Depoorter-Moelaert in de bloemen gezet met een speciaal waardje van dank voor hun grote inzet tegenover de liefhebbers en de vereniging .

Hieropvolgend nam Hubert Depoorter ( voorzitter van “Nu of nooit”) de honneurs waar om iedereen van harte te verwelkomen en te danken voor hun talrijke aanwezigheid . Hij had het ondermeer ook over twee aanwezige leden die zich in de nationale kampioenschappen wisten te klasseren, namelijk Rony Calus met de 1e nationale asduif snelheid jaarlingen ( is ook 1e provinciale asduif snelheid) dit allemaal dank zij prachtige uitslagen tegen het groot aantal duiven op de snelheidsvluchten in het grootste snelheidssamenspel van de regio . Joost Mortier van zijn kant werd o.a. 3e provinciaal kampioen ( 1e prov. Kampioen kleine halve fond oude & jaarse) en heeft de 3e nationale asduif kleine halve fond jaarlingen KBDB .

Dat dit samenspel zich opwerpt tot één der voornaamste in de provincie kunnen we ondermeer uitmaken aan de hand van het groot aantal duiven dat er wordt ingekorfd. Voor 2017 werden 1.990 korven verzonden , neem dit aan een gemiddelde van 25 duiven/korf en dan kom je aan een kleine 50.000 duiven die er werden ingemand. Dit enkel op volgende vluchten : Arras – Clermont – Fontenay – Pontoise – Brionne – Quiévrain en “de Ronde van België” .

Niet niks, dus zo’n pak duiven….. dit vraagt een prima organisatie en de onmisbare hulp van talrijke goeie medewerkers, deze werden achteraf door Christine en Hubert met een mooi geschenk bedacht .

Hubert eindigde zijn korte toespraak met de volgende bedenking die op luid applaus werd onthaald : “ We hebben ieder jaar een goeie bonverkoop en zorgen ervoor dat die gelden terug naar de liefhebbers gaat . Voor vanavond wordt er € 4.600 aan prijzengeld geschonken en € 1.900 aan waardebons .

Graag bij deze ook een woordje van dank aan Paul De Buck en Maurits Baele voor hun fel gewaardeerde sponsoring .

Aan iedereen smakelijk en maak er nog een gezellige avond van .”: tot zover een gelukkige voorzitter Hubert Depoortere .

 

sj-nationale-winnaars-en-schepenen-v-groot-beernem.jpg | Pitts

Rony Calus : 1e algemeen kampioen

Johan & Nadia Demon wonnen het kampioenschap snelheid oude

Rony Calus won het kampioenschap snelheid jaarlingen

Joost Mortier won het kampioenschap Clermont-Fontenay jongen

Rony Calus won het kampioenschap Clermont – Fontenay oude

Joost Mortier won het kampioenschap Clermont – Fontenay jaarlingen

Hermy & Witgeers wonnen het kampioenschap Arras jongen

Hermy & Witgeers wonnen eveneens het kampioenschap Clermont jongen

Joost Mortier won het kampioenschap Groot Beernem

Joost Mortier won ook het Kampioenschap 2017

Firmin Goossens was de winnaar van het Najaarskampioenschap op Arras

Steven Verhoye won het kampioenschap Pontoise – Brionne- Quiévrain

Patrick Claeys won de 1e ereprijs in “de Ronde van België” Patrick Claeys en Romain Schoonacker wonnen het tandemkampioenschap in ”de Ronde van België”

 

U merkt dus 13 verschillende kampioenschappen met per kategorie hetzij 10 of 15 liefhebbers die in de prijzen vielen .

Wat wil je nog meer !!

Proficiat aan alle kampioenen en het overkoepelend bestuur van het samenspel .

J. Mestdagh

 

algemeen-kampioen-rony-calus.jpg | Pitts

Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven