Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Kampioenendag Onze duif Paal

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Het duivenseizoen zit erop, tijd voor de kampioenhulde. En bij “Onze Duif – Paal” (bijna de grootste Limburgse club) zijn het er heel wat! Ze mochten maar liefst € 6.200 aan prijzen uitdelen.

Begin april begonnen de duivenmelkers met het inkorven van hun duiven voor de verschillende wedstrijden zoals: Gien, Chateauroux, Montlucon, Argenton om er maar enkele te noemen. Veel deelnemen levert zo wie zo naast het plezier ook iets op, je kon er duivenvoer mee verdienen. Maar het belangrijkste is toch de prestatie van je duiven.

Zowel bij de oude duiven, jaarduive, jonge duiven. En dit bij snelheid, najaarsvluchten, lichte halve fond, … Maar ook een vlucht KOTK, Kom Op Tegen Kanker.

Eind september zijn dan de wedstrijden afgelopen en kan men beginnen met het verzorgen van de duiven voor volgend seizoen. Voor het bestuur begint dan ook alles goed na te kijken en de winnaars van verschillende vluchten en Provinciale en Nationale kampioenen te ordenen zodat men weer een mooi overzicht kon presenteren tijdens de kampioenhulde.

Om maar enkele kampioenen te noemen: Oude duiven; Jozef Enkels, René Geukens, Roger Lens. Oude duiven lichte halve fond; Serre-Laporte, Bosmans-Leekens, Florent Claesen.

Algemeen kampioen Onze Duif – Paal werd:

1. Bosmans-Leekens,
2. Roger Lens , 
3. Jose Surkin .

Klik hier voor het Overzicht Kampioenschappen 2016

Bij de Halve fond Nationale vluchten + 500km won bij de oude duiven; Das Jos, bij de Jaarduiven en bij de jonge duiven; Bosmans – Leekens.

Ook had men 10 Provinciale winnaars. De Nationale winnaar was duif BE12-5005704 van Yvan Stockmans . Yvan behaalde met zijn duif: 1ste nationaal, 1ste zonaal en 1ste provinciaal oude duiven.

Tussen de prijsuitreiking door was er een pauze met waardevolle tombolaprijzen en de prijzen vlogen de deur uit!

Na het 2de deel, toen ervoor maar liefst €6.200 aan prijzen uitgereikt was! was het tijd voor een stukje taart om dan voorzitter Maurice Bomans en z’n Nieke en secretaris Bart Franssens en Chantal even te huldigen voor hun vele werk dat ze ook dit jaar weer gedaan hadden voor de club, welke ondertussen uitgegroeid is tot bijna de grootste van Limburg!

Het officiële gedeelte werd ook dit jaar afgesloten met de ‘Bovenkoop Onze Duif – Paal”. De duivenliefhebbers hadden op internet al kunnen bieden op de duiven, eieren 2de of 3de ronde of kiezen uit de ter plaatse uitgestalde duiven met hun stamboom.

Per opbod kon men dan nog vervolgens op deze 34 bons, zoals ze zeggen, bieden, er werd een gemiddelde prijs van 85 euro per bon geboden.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven