Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Verenigingsnieuws Beernemse Fondboys (Beernem)

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


“Beernemse Fondboys” huldigden de kampioenen van 2016.

 

Joost Mortier : 1e algemeen kampioen

De “Beernemse Fondboys” waren in 2016 aan hun 11e jaargang toe . Op zaterdagavond 22 oktober ging in de zaal van ’t Ontmoetingscentrum “de Kleine Beer” te Beernem de traditionele huldiging door van de kampioenen uit het voorbije seizoen.

Een duivenseizoen dat eerder door de weersomstandigheden moeilijk op gang kwam en als zeer onregelmatig mag bestempeld worden. Toch wisten een aantal leden zich aardig in de (nationale) kijker te spelen . Dit is wat voorzitter Peter Injon in zijn welkomstwoord naar voor bracht . Hij was gelukkig dat een aantal leden en/of sponsors zich toch in de top-10 van de nationale vluchten en/of kampioenschappen wisten te klasseren :

 • Dobbelaere-De Buck wonnen de 3e prijs nationaal op Limoges van 1.343 d
 • Hubert Debaene won de 4e prijs nationaal op Montauban op 4.327 d, won de 5e en 7e nationaal uit Libourne op 5.194 d
 • Filip & Gerda De Prol wonnen de 9e nationaal Brive tegen 5.952 d en werden ondermeer 3e algemeen kampioen in de Inter Westvlaamse Vereniging, werden ook 6e algemeen nationaal kampioen KBDB fond oude en werden 7e nationaal kampioen grote halve fond oude KBDB.
 • Julien Vaneenoo uit Wingene ( als sponsor) won uit Cahors de 3e prijs nationaal tegen 6.164 oude duiven
 • Team Fr. De Jaeger uit Knesselare ( sponsor) won o.a. de 3e nationaal Chateauroux van 29.591 jaarse, won de 8e nationaal Limoges op 6.492 oude duiven, werd 10e nationaal kampioen KBDB fond jaarlingen en plaatste zich in de asduifkampioenschappen met de 8e nationale asduif fond oude, de 8e nat. asduif grote fond oude en met de 10e nat. asduif grote fond jaarlingen.
Klik hier voor het foto-album

Een bloeiende duivenclub !

Deze duivenclub verenigt liefhebbers van Groot-Beernem en draagt de naam “Beernemse Fondboys” omdat er bij het ontstaan alleen op de fond werd gespeeld. Op vraag van een aantal liefhebbers heeft men er ook de snelheid en kleine halve fond bij genomen, zodat elke Groot-Beernemse liefhebber nu kans maakt om zich te klasseren.

Voor 2016 waren er 37 leden ingeschreven, die in onderlinge vriendschap streden voor de hoogste eer in eigen gemeente en dit in alle disciplines welke je in de duivenliefhebberij kan aantreffen .

Joost Mortier ( Oedelem) : de 1e algemene kampioen.

Na een werkelijk schitterende campagne kon Joost zich als 1e kampioen plaatsen, hiervoor dient men in clubverband het meeste aantal prijzen te scoren. Hij won het pleit met 1 prijs voorsprong op Jacques Wildemauwe, welke eveneens op een prachtig seizoen mag terugblikken, die op zijn beurt 1 prijs meer had dan Dries Dhont, andermaal één der uitblinkers dit jaar en de voorgaande jaren . Hierna volgden Hubert Debaene ( 18 pr), F & G De Prol (14), Luc Van Hoecke ( 14 pr), Maurice Lefevre ( 11 pr), P & N Bellaert (11 pr), Koen Wildemauwe ( 9 pr), Rik Gantois ( 8 pr), Henri Kees ( 8 pr), G. Van Nevel ( 7 pr), M. Van Slambrouck ( 7 pr) en M. Cislaru ( 7 pr) .

Kampioenen met de 1e afgegevene duif :

In elke discpline was er een kampioenschap met de 1e afgegevene duif, voor iedereen gelijke kansen dus !

 • Op Arras ( de kortste afstand , plusminus 110 km) waren de laureaten: Gaston Van Nevel ( oude + jaarlingen) en Joost Mortier ( jongen),
 • op Clermont waren dit Luc Van Hoecke ( oude) – Dries Dhont (jaarlingen) – B & G De Meyere ( jongen),
 • uit Fontenay ( meer dan 300 km) tekenden voor de titel : Joost Mortier ( bij de oude en bij de jongen) en Koen Wildemauwe ( jaarlingen) – Jacques Wildemauwe ( jaarlingen ).
 • Chateauroux ( een goeie 500 km) Luc Vincke ( oude) en Koen Wildemauwe ( jaarse),
 • op Saumur : Rik Gantois ( jongen), op Argenton ( boven de 500 km) : Rik Gantois (jongen),
 • op Limoges ( boven de 600 km) Luc Van Hoecke ( jaarlingen)
 • en tenslotte op Barcelona ( meer dan 1.000 km) F & G De Prol ( oude) . Alle andere kampioenschappen werden verspeeld met 1e + 2e afgegevene duif .

Dries Dhont : 1e kampioen snelheid .

Er wordt gestreden met oude/jaarlingen/jongen op Arras en Clermont . Hierop werd Dries Dhont winnaar met 1e prijs voorsprong op Joost Mortier . Klasseerden zich verder in volgorde : Henri Kees, Jacques Wildemauwe en G. Van Nevel.

Joost Mortier : 1e kampioen op halve fond .

Hier geldt de vlucht uit Fontenay met oude/jaarse/jongen als waardemeter. Met 2 prijzen voorop is Joost Mortier de beste vóór Dries Dhont, Hubert Debaene,Jacques Wildemauwe en Luc Van Hoecke .

Filip & Gerda De Prol : 1e kampioen op de grote halve fond:

In deze discipline gaan we terug naar vluchten tussen de 400 en 550 km en dit waren Chateauroux ( oude en jaarlingen) plus Saumur ( jongen) . Twee liefhebbers behaalden 4 prijzen, zodat de coëfficiënten beslisten. F & G De Prol kroonden zich tot kampioen en Jacques Wildemauwe werd tweede . Vervolgens hadden we Koen Wildemauwe, Luc Vincke en Maurice Lefevre .

Rik Gantois : 1e kampioen op Argenton jonge duiven.

Het betreft een wedstrijd over plusminus 530 km . Rik Gantois won 2 op 2 en klasseerde zich als 1e kampioen. Op de 2e plaats zien we Injon-Vanrie eveneens met 2 op 2 maar een hogere score in de plaatsen, vervolgens van de derde tot de vijfde plaats : F & G De Prol, Romain Schoonacker en Jacques Wildemauwe.

Luc Van Hoecke : 1e kampioen op Limoges met jaarlingen.

Hier gaan we al naar een afstand van plusminus 625 km. Met 2 op 2 wint Luc Van Hoecke het pleit vóór F & G De Prol die ook 2 op 2 hebben maar een hogere plaatsing in de einduitslag . Volgen dan nog Maurice Lefevre, Koen Wildemauwe en Hubert Debaene .
Hubert Debaene : 1e kampioen op Barcelona .

Afstand boven de 1.000 km en dit met 1e en 2e afgegevene duif. Met twee betrekkelijk vroege duiven weet Hubert Debaene zich als 1e kampioen te klasseren vóór Romain Schoonacker die eveneens zijn 2 duiven wist te plaatsen en het mag gezegd evenzo op een mooie plaats volgens de provinciale ranking . Als 3e eindigde Filip & Gerda De Prol .

Het geheel verliep op een vlotte en verzorgde wijze waarbij de aanwezigen konden genieten van een aperitief, een smakelijk etentje afgerond met een dessertbuffet .

Voor deze fraaie organisatie ten gunste van de Groot-Beernemse duivenliefhebbers tekenen ieder jaar : Peter Injon (voorzitter), Koen Wildemauwe ( secretaris) en Luc Van Hoecke ( p.r. ) .

Chapeau mannen voor hetgeen je aan jullie leden weet aan te bieden . Je moet het toch maar doen !

J. Mestdagh


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven