Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Kampioenschappen 2016 Sans Peur Herent

Geplaatst op 14/01/2017, Auteur: davy.deckers@telenet.be


In het kampioenenboekje vindt U de volledige lijst van kampioenschappen en competities van 2016. Wij wensen alle kampioenen en laureaten een dikke proficiat toe.

De titel die men heeft behaald is het resultaat van supergoede duiven en van 365 dagen toewijding en inzet om deze duiven te laten presteren op een hoog en constant niveau.

Wij presenteren u graag onze kampioenen van 2016…

Beste Hok Sans Peur is Michel Janssens uit Wilsele.

Beter en juister is waarschijnlijk Keizer Sans Peur; want Michel weet deze titel in de wacht te slepen voor de 3e maal op een rij!! De titel Beste Hok Sans Peur wordt behaald door de liefhebber die met 1e, 2e en 3e getekende over alle reeksen van Snelheid Binnenland tot Grote Fond het grootste coëfficiënt totaliseerde. Michel weet zich in onze kampioenschappen te klasseren in àlle disciplines en levert een heel jaar door knappe prestaties met zijn duiven. Een dikke proficiat Michel!

Op de snelheid kronen wij Willy Van Avondt tot Algemeen Kampioen.

Met 5 vermeldingen in de top-5 van de 6 snelheidsdisciplines, waaronder 1e bij de oude snelheid binnenland, alsook de asduif in deze discipline, is Willy zijn collega-snelheidsspelers te snel af en steekt hij er dit jaar helemaal bovenuit.

De titel Algemeen Kampioen op de halve fond werd binnen gehaald door Wouters-Wouters,

die daarmee zeker niet aan zijn proefstuk toe is. Frans behaalde een top-5 notering in 4 van de 6 categorieën, met daarbij de winst van oude en jaarse op de kleine halve fond. Met deze sterke prestaties grijpt Frans nét naast de titel van beste Hok Sans Peur en strandt op een 2e plaats.

Opnieuw op de afspraak in 2016; de krachtpatsers op de fond Jeroen, Stijn en Rudi Rans

die zich in 2016 opnieuw (ook de 3e maal op een rij!!) kronen tot Algemeen kampioen op de fond. De familie Rans behaalde in elk van de 3 fond-categorieën een plaats in de top-3, waaronder kampioen op de kleine Fond.

17 keer nummer één provinciaal

In 2016 werd in Sans Peur weer als vanouds ongemeen hard gepresteerd op het provinciale niveau; dat resulteerde in een totaal van maar liefst 17 provinciale overwinningen (dat is er ééntje meer als vorig jaar). Opvallend daarbij is dat bijna de helft van deze overwinningen werden behaald door 2 liefhebbers, namelijk

  • Jespers-Vanderwegen met maar liefst 4 stuks, zij speelden opnieuw een fantastisch seizoen bij elkaar en wisten overwinningen te behalen met jonge, jaarse en oude.
  • Met 3 provinciale overwinningen kan zeker ook hetzelfde gezegd worden van het PEC Racing Team ADK.
  • Wonnen dit jaar ook provinciaal: Hok Smets, Michel Janssens, Kamiel Hazaert, Stijn & Jeroen Rans, Jos Deno, Lieven Buelens, Leo Van Horenbeeck, Francis Verdeyen, Swinnen-Van Hove en Danny, Nick & Rik Van Avondt.

De overwinning van Kamiel en Gerry Hazaert op Montlucon van 19 juni met de jaarse was tevens goed voor de zonale overwinning!

Volgende liefhebbers worden binnenkort gekroond tot kampioen in de PE Vlaams-Brabant:

  • Andre Stroeykens Kampioen én asduif Snelheid jaarse
  • Hok Rommelaere Kampioen Grote Fond oude
  • Alain & Nico De Coninck Asduif All-Round oude

 

Klik hier voor het boekje met een verder overzicht

 

Bedankt medewerkers

Tot slot houden we er aan om de grote, enthousiaste en gemotiveerde ploeg van medewerkers te bedanken, voor hun inzet en gedrevenheid, om ervoor te zorgen dat U met plezier uw hobby kan beoefenen binnen onze vereniging en om wekelijks mee te helpen onze missie na te streven. Zonder hen staan wij nergens.

 

Het Bestuur
Alex, Luc, Jeroen, Rudi, Jeroen, Joris, Ivo, Andre & Mady


Naar overzicht van verenigingsnieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven