Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

KBDB-bestuur wil ook inrichters van rampvluchten aanpakken

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


“Vervoerders die ongeoorloofd lossen of lossen zonder dat daarvoor toestemming is gegeven door de lossingscommissie, mogen zich aan boetes verwachten. De nationale bestuursraad zal zich daarover beraden en de boetes bepalen  voor de transporteurs die in de fout gegaan zijn,” zo kondigt nationaal voorzitter Stefaan Van Bockstaele aan. 

Of de KBDB dan niet beter zelf het vervoer zou organiseren, laat de voorzitter in het midden. “Op dat vlak hebben we de boot gemist een 10-tal jaar geleden.  Nu is het zaak om uit te kijken over de grenzen. Ook buiten België zijn er duivenvervoerders. Ik heb al contact gehad met een aantal mensen en Europees zijn er mogelijkheden. Zo denk ik voor het noorden van het land aan Nederlands transport en voor het zuiden van het land aan Franse transporteurs.  Maar dat is iets om in het nationaal bestuur te bespreken, maar er zijn beslist mogelijkheden.”

Inbreuken
Stefaan Van Bockstaele heeft weet van diverse inbreuken op het vlak van lossingen. Kan de KBDB dan met een beschuldigende vinger naar de inrichters van de vluchten wijzen? Van Bockstaele: “Momenteel kunnen inrichters niet bestraft worden voor een verkeerde lossing omdat er daarover niets in de reglementen van de KBDB is opgenomen. Ook dit staat op de agenda voor de volgende vergadering van het nationaal Sportcomité om daarover het reglement aan te passen zodat inrichters kunnen bestraft worden. In die aanpassing kan dan meteen ook de strafmaat worden vastgelegd.”

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven