Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

KBDB en WPROL: waar blijven de uitslagen en wanneer komt er correcte informatie?

Geplaatst op 13/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Heel wat verenigingen pikken het niet dat de KBDB en WPROL hun onbekwaamheid op de verenigingen afwentelen. Maandenlang werd voorspeld dat alles zou lopen zoals het hoort. Maar de realiteit is heel anders en beschamend voor een nationale bond. Onthutsend is de vaststelling dat WPROL bovendien ook nog foute informatie verspreidt. We illusteren aan de hand van een voorbeeld.
De Verenigde Vrienden Scherpenheuvel stuurden een brief aan de nationale zetel in Halle met de vraag om hun bericht te verspreiden aan de mandatarissen van de KBDB/RFCB én aan de firma WPROL.
De bewuste brief:

"NATIONALE UITSLAGEN 2017

Beste Sportvrienden,

U heeft het misschien al gezien de eerste onvolledige nationale uitslagen staan online op WPROL! Maandag 12 juni nam ik een kijkje op de site van WPROL en de uitslagen, ik zag dat onze liefhebbers nog niet in de rangschikking waren opgenomen. We waren alvast niet het enigste lokaal dat niet was opgenomen in de uitslagen!
WPROL heeft er niet beter op gevonden, al dan niet in samenspraak met de KBDB, om de lokalen waarvan de gegevens niet online staan te publiceren en te vermelden dat de gegevens van deze lokalen nog niet opgeladen zijn!
We betreuren deze werkwijze, want alle gegevens waren opgeladen.......
Momenteel is de werkwijze voor New-Hageland als volgt
- Poelbrief gegevens worden opgeladen door de lokalen zelf (dus per lokaal)
- Bestategings gegevens worden opgeladen door New-Hageland

Bij het opladen van de bestatigingsgegevens krijgen we een fout, deze fout werd gemeld aan de Belgische contactpersoon, dus het is onjuist dat wij als lokaal en als New-hageland onze gegevens niet zouden opgeladen hebben!

We begrijpen de frustraties van de liefhebbers omtrent het uitblijven van de nationale uitslagen, maar als lokaal en New-hageland doen wij er alles aan om alles tijdig op te laden in WPROL. Het is dus onjuist dat WPROL vermeld dat onze gegevens niet zouden opgeladen zijn.

Vandaag dinsdag zien we dat onze liefhebbers wel opgenomen zijn in de uitslagen van Bourges en Chateauroux.
Het is eveneens mogelijk dat ons lokaal staat vermeld bij de lokalen die geen bestategingen hebben doorgestuurd, dit komt omdat New-hageland deze verstuurt (Testelt).

Met dit schrijven wensen we onze liefhebbers op de hoogte te brengen van de situatie en betreuren wij de verkeerde info van WPROL."
Tot daar de brief van de Verenigde Vrienden Scherpenheuvel aan de KBDB. Op onze redactie zijn intussen talloze klachten in dezelfde aard toegekomen. Dat die zelfde nationale bond de eigen onkunde duidelijk laat blijken, is een slag in het gezicht van alle liefhebbers. Ruim twee weken na Bourges nog steeds geen officiële uitslag...
Er werden ondertussen zo'n 113.000 duiven ingemand op de nationale vluchten. Aan 0,15 / duif 
- goed voor 16.950 euro -  om de resultaten op te stellen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven