Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

KBDB-verkiezingen: het bestuur misbruikt statuten om kandidaten te weren. Het lijkt wel platte dorpspolitiek

Geplaatst op 03/08/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Het ongenoegen en de ontgoochelingen omtrent de verkiezingen nemen hand over hand toe. Wat is dat toch in Halle? Volstaan de debacles van de dopingmiserie en de nationale uitslagen dan niet om de verkiezingen dan toch op een behoorlijke manier aan te pakken?
Op onze redactie komen dagelijks klachten binnen van liefhebbers die hun kandidatuur ofwel door hun PE ofwel door nationaal teniet zien gaan. En dat allemaal ondersteund door compleet achterhaalde statuten die manipulaties bevorderen en de huidige bewindslieden de kans geven om opnieuw aan de vetpotten van de KBDB te zitten en hun machtsmisbruik aan te wenden om onze duivensport compleet ten gronde te richten. Bovendien - en zeker niet onbelangrijk - waarom gelden deze verkiezingen voor 6 jaar? Bij de vorige was er het alibi van de Olympiade om van 4 naar 6 jaar te gaan, maar nu heeft het geen zin om dezelfde bestuurders zes jaar aan het bewind te houden en zo de duivensport verder naar de verdoemenis te helpen. 
Uit de lange lijst van misnoegde en gebuisde kandidaten pikken we er enkele.
Jean-Pierre Vankemel uit Sin-Andries-Brugge verwijst naar de perikelen rond Ulrich Lemmens: "Hier bij mij is het idem als bij de heer Lemmens, ik kan geen kandidaat zijn omdat de heren een nieuw briefje hadden uitgevonden waarbij een tandem spelende koppel moet aangeven wanneer men verkozen is wie een mandaat zal opnemen! Begrijpe wie begrijpen kan, maar volgens art. 26 kan iemand die geen kandidaatstelling heeft ingezonden geen mandaat opnemen! Verder hebben ze mij hiervan op de hoogte gebracht en heb ik een klacht gevormd met mijn argument dat mijn vrouw geen mandaat volgens art. 26 kan opnemen, dus dat attest is vervolgens volledig onnodig volgens mijn raadsman! Toch heb ik in tweede instantie dat attest nog bezorgd en nu kreeg ik terug bericht dat ze dat attest inderdaad hebben ontvangen maar mij toch niet kunnen toelaten daar in eerste instantie art. 9 niet was voldaan! Blijkbaar hebben deze mensen nog nooit gehoord van een regularisatie na datum zoals dit in rechtbanken dikwijls gebeurd en toch officieel is nadien! DAN VRAGEN ZE ZICH AF WAAROM VEEL LIEFHEBBERS ER DE BRUI AAN GEVEN EN STOPPEN !!!! "

Francis Schaepherders, al zowat 10 jaar voorzitter van De Witte Duivin Hombeek, is de kampioen in het aantal geweigerde kandidaturen. Zowel in 2008 als in 2011 als dit jaar kreeg hij een njet vanuit de KBDB, en dit telkens om andere redenen. Zo werd hij in 2008 geweigerd "omdat hij niet regelmatig aan wedstrijden deelnam." Zo staat te lezen in onderstaande brief van de KBDB.

De brief van de KBDB _kbdb1.pdf

In 2011 stelde Francis zich opnieuw kandidaat. En kijk wat er gebeurde:

/Assets/Lijsten/Article/11819/44/45638-img_kbdb2.pdf

/Assets/Lijsten/Article/11819/44/45639-img_kbdb3.pdf

Als een lid van een tandem zich kandidaat stelt, moet het andere lid zich akkoord verklaren. Middeleeuws, maar wat wil je?

/Assets/Lijsten/Article/11819/44/45640-img_kbdb4.pdf

Deze kandidatuur werd niet aanvaard, omdat er zogezegd te laat een brief was gestuurd met het akkoord van het andere tandemlid. 

En dit jaar, in 2017 ging Francis Schaepherders er vanuit dat wel wel zou lukken met zijn kandidatuurstelling. Mis poes, hij kreeg een brief dat hij "als duivensportjournalist en meer bepaald in hoedanigheid van kroníekschrijver actief is".  

/Assets/Lijsten/Article/11819/44/45642-img_kbdb6_0001.pdf

Om te janken, want Francis geeft als voorzitter louter de uitslagen door aan de duivensportpers. 

Dit alles kan niemand nog serieus noemen. Platte dorpspolitiek die uit puur eigenbelang bedoeld is om kandidaten te weren ten gunste van zichzelf of van kerels die in hetzelfde complot zitten. 
 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven