Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

KBDB verwacht liefhebbers uit 50 landen op de 35ste Olympiade

Geplaatst op 23/01/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Binnen de KBDB wordt al maanden gewerkt aan de voorbereiding van de Olympiade. Een helse klus, die dan ook nog eens doorkruist wordt door vogelgriep en de dopingperikelen.

De ogen van alle landen, waar duivensport bestaat, zijn op ons land gericht als de bakermat van de duivensport. Daarom wil de KBDB-top dat deze tweejaarlijkse Olympiade een topgebeuren wordt.

Het totale kostenplaatje bedraagt 550.000 euro voor dit driedaags evenement.

De nationale voorzitter Stefaan Van Bockstaele drukt het zo uit: “Het is een grote eer om de Olympiade te kunnen organiseren. Meer dan vijftig landen die betrokken zijn door wedvluchten verdeeld over twee jaar, de delegaties onthalen maar vooral de aanwezigheid van 800 winnaars duiven uit evenveel verschillende landen verzekeren, vereisen een vlekkeloze organisatie en een heleboel voorbereidingen.’’.

foto-van-bockstaele.jpg | Pitts
logo_definitief_klein-voor-pagina-1.jpg | Pitts

Beurs

Dat de KBDB het bijzonder groots aanpakt mag duidelijk zijn: een beurs met 60 nationale en internationale stands, pop-upstand voor de jeugd, Ladies Corner, security voor een bedrag van 55.000 euro, een omvangrijk pakket promotiemateriaal voor deze 35ste Olympiade (van artisanale speculoos met logo, vesten (blauw)van sponsor Benzing (made in Belgium), T-Shirts wit en blauw met logo, sleutelringen, pins, stickers, bics, penning voor boodschappenkarretjes, petjes, tas met Olympiade embleem en een (koffie)tas met Olympiade embleem., een speciale postzegel, enz.

En dat allemaal in Brussel.

Van Bockstaele: ‘’Omdat het de hoofdstad is. Die wordt door al de buitenlanders als een van de mooiste in Europa beschouwd. Het was de eerste uitdaging die we moesten aannemen. Ik heb niets tegen de stad Oostende waar de laatste Olympiade in België werd georganiseerd maar in Brussel zijn is toch iets anders. Voor de roem, de uitstraling, het toerisme en vooral voor de toegankelijkheid. Makkelijk te bereiken met alle vervoermiddelen, maar ik raad toch het openbaar vervoer aan. We zijn op enkele stappen van een van de drie hoofdstations, bereikbaar met bus of metro. We zijn niet op een verlaten plek beland! De Amerikanen, de Taiwanezen, de Engelsen en heel Europa zullen naar deze Olympiade komen. « 

 

Premium inhoud

Lees het volledige artikel.

Er is extra informatie dat u als Premium lid kunt lezen als u bent aangemeld.

Word premium lid!

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven