Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

KBDB-voorzitter Stefaan Van Bockstaele blikt tevreden terug op de Olympiade

Geplaatst op 06/02/2017, Auteur: PHIL/Piet Aelberts


Stefaan Van Bockstaele: “Laat mij eerst en vooral duidelijk stellen dat ik de Olympiade niet voor mezelf georganiseerd heb maar voor de liefhebbers en in het belang van de duivensport. Voorzitters uit buiten-en binnenland tot de kleinste liefhebber, allen hebben ze de Olympiade bezocht. Men mag niet vergeten dat de 31 buitenlandse delegaties en iedereen die iets met het FCI te maken had toch een groep van zo’n 1000 mensen vertegenwoordigde. Wij hebben natuurlijk nog geen juiste cijfers, maar vrijdag, de openingsdag van de Olympiade, was zeker goed voor zo’n 2.500 à 2.700 bezoekers. Op zaterdag, de piekdag, hadden wij om 9u50 al zo’n 900 kaarten verkocht en dat is in gestage lijn doorgegaan tot even na de middag. Ik vermoed dat we in totaal, zondag ook meegerekend, aan zo’n 11.000 ingangen zullen komen. Wij zullen proberen om de juiste cijfergegevens klaar te hebben tegen 22 februari voor de algemene vergadering.

Ik ben ook zeer tevreden over de opkomst van de jeugd naar de pop up. Er kwamen zo’n 15 Walen en een 60-tal Vlaamse jongeren op af die zeer geëngageerd en zeer geïnteresseerd waren. Ik wil de dierenartsen en ook Frank Verkinderen die deze pop-up geleid hebben extra bedanken voor hun inzet. We zijn de prijsuitreiking voor Bourges voor de Jeugd en de uitreiking van de andere nationale prijzen voor de Jeugd met aanzienlijke vertraging begonnen omdat de pop-up langer duurde dan gepland.  De jeugd is onze toekomst, iets wat zeker niet uit het oog mag verloren worden!"

 

nationale-dagen-donderdag-26012017-020.jpg | Pitts

"Er waren zo’n 70 standen uit binnen-en buitenland en ik wil die standhouders absoluut bedanken voor hun aanwezigheid.

Zaterdag was het gedurende 4 uren koppen lopen. De hal met duiven werd zelfs noodgedwongen afgesloten en security liet de mensen met mondjesmaat binnen. Ik wil hierbij de voorzitter van de Duitse federatie, Richard Gross, bedanken dat wij gebruik mochten maken van de 700 hokjes, nodig voor het onderbrengen van alle duiven standaard en sport, alsook voor het gebruik van de tablets.

 

ja-3.jpg | Pitts
ja-2.jpg | Pitts
ja-4.jpg | Pitts
ja.jpg | Pitts
nationale-dagen-zaterdag-20012017-038.jpg | Pitts

De FCI (Fédération Colombophile International) telt 50 aangesloten landen en 31 delegaties tekenden voor deze Olympiade present. Wij hebben dan ook de voorbije twee jaar enorm veel publiciteit gemaakt in binnen-en buitenland en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.  Wij zien onze inspanningen nu beloond. Zelfs China Taipei (Taiwan) was hier en zij hebben life uitzendingen verzorgd voor hun televisiezender. Het is mogelijk dat de kandidaturen voor het organiseren van een Olympiade zullen moeten bijgesteld worden. Kandidaten zijn nu Polen voor 2009 en Roemenië voor 2011. Als China Taipei binnen de 12 maand kan verzekeren dat de tentoongestelde duiven op de Olympiade ook naar hun thuisbasis kunnen terugkeren dan zal Roemenië zich terugtrekken en gaat de Olympiade 2011 door in China Taipei.

De ruimte voor de catering is er gekomen dankzij een speciaal akkoord met Interparking. De catering was goed en aan democratische prijzen.  De liefhebbers konden er op ’t gemak een pintje drinken en iets eten. De friet met stoofvlees en friet met balletjes gingen vlot van de hand en ik was persoonlijk getuige van een ware verbroedering tussen liefhebbers van verschillende nationaliteiten die aan dezelfde tafel hadden plaatsgenomen om iets te nuttigen. Taal was van geen belang, er werd “duiventaal” gesproken.

Deze Olympiade organiseren was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de mandatarissen en het personeel van de KBDB en de vrijwilligers en  ik houd er dan ook aan mijn welgemeende dank aan iedereen daarvoor uit te spreken.

Alle duivenliefhebbers mogen fier zijn op deze Olympiade !”


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven