Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

"KBDB werkt met twee maten en gewichten voor de nationale kampioenschappen"

Geplaatst op 11/09/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Hebben de Limburgse liefhebbers minder kansen in de nationale kampioenschappen dan de liefhebbers van andere provincies? Dat is de vraag die zich stelt en waarmee heel wat kampioenschapsspelers momenteel bezig zijn. Mathieu Westhof uit Neeroeteren (gewest oost) kent deze problematiek en legt uit: "Het eerste weekend van mei was er ingevolge het slechte weer in bepaalde provincies geen lossing op de halve fond, maar Limburg had wel gelost. Nu besliste het nationaal bestuur onmiddellijk om dit weekend de halve fondvluchten niet te laten meetellen voor de kampioenschappen. Heel begrijpelijk: iedereen gelijke kansen. 
MAAR: Ditzelfde weekend werd de snelheidsvlucht in Limburg ( Laon) ook afgelast en korterbij gelost in Mettet.
Het sportreglement zegt dat een wedstrijd maar 10% mag verschillen in afstand t.o.v de oorspronkelijk geplande vlucht. Vandaar dat er geen wedstrijd mocht plaatsvinden. Iedereen kan zich daar in vinden.  
Maar dan zou wel hetzelfde moeten toegepast worden als voor de halve fondvluchten: nl dat dit weekend ook niet zou mogen meetellen voor de nationale kampioenschappen. Tevens mochten wij in Limburg het laatste weekend van maart geen wedstrijd houden van KBDB Limburg, en was Mettet verplicht een leervlucht.  Ook begrijpelijk van het provinciaal bestuur wegens de slechte voorbereiding omwille van de vogelgriep. 
Hierdoor zou het logisch zijn dat de KBDB deze weekenden dan ook niet zou meetellen voor het snelheidskampioenschap. Limburg heeft hierdoor 2 kansen minder, terwijl (terecht) het halve fondkampioenschap wordt aangepast.
Beslissingen
Waarom wordt voor de halve fond wel en voor de snelheid niet dezelfde beslissing genomen?
Bij vraag naar de KBDB toe half mei om hetzelfde te doen voor de snelheid werd er pas een antwoord gegeven
einde augustus na 2 herinneringen in juli en begin augustus maar niet op de vraag in kwestie.
Wie willen ze hierdoor bevoordelen of willen ze de Limburgers benadelen?
Ik dacht dat een nationaal bestuur niet met 2 maten en gewichten zou mogen meten, wat hier duidelijk wel het geval is. 
De kampioenschappen moeten eind van de week binnen zijn. Nu is het te laat om wijzigingen door te voeren, maar half mei, onmiddellijk nadat dit van de halve fond bekend werd, is gereageerd, waardoor ze voor de snelheid dezelfde beslissing hadden kunnen nemen, en dan was iedereen tevreden geweest.  Nu komen er misschien wel klachten van  (terecht) ontevreden snelheidsspelers, die hierdoor plaatsen verliezen of niet geklasseerd worden.
Hangt er weer een rechtszaak aan te komen?
De hoofvraag is en blijft : WAAROM SNELHEID NIET EN HALVE FOND WEL AANPASSEN?
Getekend: een eerlijke liefhebber die wil dat voor iedereen ( snelheidsspelers en halve fondspelers) dezelfde eerlijke beslissingen genomen worden."


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven