Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Kijkdag zondag 30/10 in Heusden-Zolder

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


De totale verkoop van de kolonie Henri en Betsy Roox zal wellicht bij velen vraagtekens oproepen. Aan de resultaten zal het duidelijk niet gelegen hebben. Die waren ook afgelopen seizoen weer uitstekend met o.m. vier gewestelijke zeges en tal van ereplaatsen in provinciale en nationale wedstrijden. Henri laat er niet de minste twijfel over bestaan. Hier stopt het. Er zijn genoeg liefhebbers die me gevraagd hebben om eerst iets aan hen te verkopen. Maar dat doe ik niet. Alles gaat weg via Pitts.

Henri staat bekend als een secure en een enorm strenge selectieheer. De jonge duiven moeten minstens drie keer per tiental hebben gevlogen en daarvan minstens één keer een echte kopprijs. Henri: “ik heb er vorig jaar eentje weggedaan die 13 op 13 had gevlogen, maar slechts twee keer per tiental…”

In de loop der jaren heeft Henri een eigen stam opgebouwd. Vooral met duiven van vriend en neef Hubert Caenen. Aangevuld met een ronde late van Harie Geraerts, de coiffeur uit Neeroeteren. Henri kocht ook alle jaren bons van prima liefhebbers zoals van Jos Thoné (As), Jean Duchateau (Spouwen), Roger Bruninx (Membruggen), Leon Geelen (Veldwezelt), Vanlint en Herbots. Het ging telkens om late jonge die onmiddellijk op de kweek werden gezet. Bijzonder was ook de relatie met wijlen Pros Roosen, van wie Betsy naar verluidt alles gedaan kreeg. Dit is een veiling waarbij de belangstellenden weinig of geen risico lopen. Alle duifjes hebben namelijk de ultrastrenge selectienorm gehaald.

 

De veiling eindigt op woensdag 02/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 minuten
Zondag 30/10 is er van 10 tot 13 uur een kijkdag in de Obbeekstraat 78 te Heusden-Zolder voor de duiven van Henri en Betsy Roox
Klik hier om naar de veilingen te gaan

 

 

 

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven