Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Kurt en Raf Platteeuw uit Rumbeke (W-Vl) – opnieuw top in 2017

Geplaatst op 16/11/2017, Auteur: Phil


kurt-raf-platteeuw.jpg | Pitts

Na een totale verkoop is het voor velen in onze sport niet gemakkelijk.
Er wordt nooit meer teruggekomen tot op het niveau van voordien. Aan de top geraken is 1, maar er blijven is het moeilijkste. Na het overgangsjaar 2016, dat door de nationale overwinning op  Chateauroux een boerenjaar werd, was 2017 een héél belangrijk jaar. De bevestiging van de nieuwe ploeg ….. en het resultaat was fenomenaal .

23 eerste prijzen, 15 KBDB provinciale asduiven  en tal van nationale topprestaties. Volgens Kurt was het misschien zijn beste jaar in de breedte en voor volgend jaar ligt de lat nog véél hoger. De kampioenen zitten terug op het hok en worden allemaal gespeeld …. ‘t Is maar zo dat het gaat…

In 2010 is het allemaal begonnen met de topprestaties. In dat jaar wonnen vader en zoon Platteeuw de 1ste  nationaal Gueret  jongen met hun Pauline tegen 13.885 duiven .

In  2012 wonnen ze met top duivin, Devils Daughter, de 1ste  nationaal Argenton tegen 4.782 duiven.

In 2016 wonnen ze de 1ste  nationaal Châteauroux met Emmanuelle tegen 29.591 duiven .

Een palmares liegt nooit ….sinds 2010 :

70 KBDB asduiven
3 x 1ste  nationaal
2 x  Kampioen van België
2 x 1ste  algemeen kampioen West-Vlaanderen
4 x  2de algemeen kampioen West-Vlaanderen

Na de totale verkoop eind 2015, werd met de jongen van 2015 verder getimmerd aan de weg. Als manager van een team moeten de goede transfers gebeuren ….en wat voor transfers.  Kurt zijn hobby in de hobby is om ongekende duiven naar de absolute top te brengen. Op zoek naar de absolute toppers en hun grenzen verleggen. Zo werd aangeklopt bij Rony Calus uit Heist a/Zee.  Het klikte direct tussen Rony en Kurt met een knalprestatie als gevolg.
Emmanuelle vloog als nestpenner, geboren in oktober, direct de grootste overwinning tegen het meeste aantal duiven van gans 2016 .

emmanuelle-be15-3115969-1ste-nat-chateauroux-i-jl.jpg | Pitts

Emmanuelle

 

Uitdagingen worden nooit uit de weg gegaan en nestpenners worden meegegeven en gespeeld. Iedereen verklaarde Kurt compleet zot wanneer hij gans zijn team inkorfde op Châteauroux. Emmanuelle kwam thuis als een raket en bleef dan zitten ….nestpenners zijn nog niet gedrild zoals jaarse en oude duiven. Gelukkig kwam ze naar beneden en was de nationale zege binnen. Na deze overwinning werden meerdere transfers gedaan van Heist naar Rumbeke en is de samenwerking ideaal . De nieuwe Platteeuw-kolonie werd gebaseerd op 4 kweekduiven en is nu gegroeid naar 5 stamkwekers. De bedoeling bij Platteeuw was om de kolonie terug naar 1 lijn te brengen en verder te gaan met enkele kwekers. Uit alle 4 deze kwekers werd direct een kampioen geboren …en dan gaat alles vanzelf. De juiste keuzes ….

 

Starlight : BE12-3044650: afkomstig uit stambeer Labiau Jr en Annemie

starlight-be12-3112538-bewerkt.jpg | Pitts

Klik hier voor resultaten Starlight.

 

Dragon : BE13-3113480 afkomstig uit Brother Red Dragon en Devils Daughter

(deze 2 duiven samen bevatten de 4 basislijnen van de oude kolonie) “de Emmanuelle family” 

dragon.jpg | Pitts

Klik hier voor resultaten Dragon.

 

Sea Cove : BE12-3044649 1ste  provinciale asduif snelheid :

Beste oude duif ooit in West-Vlaanderen op de vitesse met drie overwinningen op meer dan 1250 duiven . Zijn 22ste beste uitslag (zonder dubbelingen) is een 9de prijs op 992 duiven! Waar vindt men betere ????
Dit jaar was er een betere ….. CANNIBAL .

sea-cove-be12-3044649-bewerkt.jpg | Pitts

Klik hier voor resultaten Sea Cove

 

Sea Biscuit : BE12-3044650 provinciale winnaar en eerste kweek wint 2 provinciale  zeges .

Straffer dan straf. Eerste duif uit Sea Biscuit won 2 provinciale zeges in 2016.
Het beste jong op hok Platteeuw dit jaar is een volle broer.

sea-biscuit.jpg | Pitts

Klik hier voor resultaten Sea Biscuit

 

CANNIBAL : BE16-3046631 de 1ste nationale asduif KBDB snelheid 2017

Met de komst van Cannibal bezitten ze nu de 2 beste duiven ooit op de snelheid (jaarse en oude). Voor het eerst in de geschiedenis heeft West-Vlaanderen een nationale asduif snelheid bij de jaarse of oude .

cannibal-be16-3046631-1ste-nat-asduif-snelheid-jl-bewerkt.jpg | Pitts

Klik hier voor resultaten Cannibal.

 

Cannibal : een prachtig verhaal van een prachtige samenwerking

De week voor Bourges was Cannibal al zeker van de titel van provinciale asduif . Nog nooit was er een duif met een kleiner percentage bij de categorie oude en jaarse . (Sea Cove was de vorige beste) De 5 topuitslagen waren binnen …en er werd druk overlegd tussen Rony en Kurt. Er werd besloten om Cannibal op Bourges mee te geven. Jammer genoeg miste Cannibal op Bourges. Kurt en Rony dachten dat alle kansen voorbij waren voor een nationale titel. Een zesde topuitslag moest nog geboekt worden. De week na Bourges korfde Rony hem terug in op Clermont. Cannibal was er …maar niet vroeg genoeg. De week erna gunde Rony hem een weekje rust en de volgende week was het Bingo. Een nieuwe overwinning bracht de 6de topuitslag en de titel van nationale asduif was binnen. Pure klasse … Herbeginnen met een overwinning.
Normaal gezien ging Rony deze duif op Fontenay spelen (na 2 topuitslagen op de snelheid). Gelukkig kon Kurt Rony overtuigen om hem op de snelheid te houden .

 

De uitslagen waarmee Cannibal 1ste nat. asduif snelheid werd :

Clermont : 1ste/567d

Clermont : 1ste/282d

Clermont : 2de/1.063d

Clermont : 2de/738d

Arras    : 3de/694d

Clermont : 3de/636d

 

In 2017 zijn veel positieve zaken gebeurd bij hok Platteeuw

* Kurt ging na dit jaar stoppen met doffers..maar dit jaar werden topprestaties geboekt met doffers.
* Er werd gestart met een grote ploeg jonge duiven . In de start dacht vader Raf dat het niets ging worden . Maar na de vlucht uit Orleans …totaal tegen wind en massa in ,was Kurt overtuigd van de toptalenten.

Nog nooit was het team jongen zo goed als dit jaar. Het zat vol met duiven die top kunnen vliegen en dat is wat nodig is. Volgend jaar starten ze met veel jaarlingen en goede oude duiven werden van het hok gehaald om de jeugd alle kansen te geven .
Een jonge duif geschonken door Alfons Bellaert (Oedelem) leverde hen de 3de provinciale asduif fond jongen op. Een duifje aangeschaft uit de supercrack 913 van Jacques Hellebuyck (Aarsele), klasseerde zich als 8ste asduif kleine halve fond jongen … Beiden doffers.

Conclusie : het verder selecteren en meegeven van de duiven brengt goede resultaten. De gouden transfers: uit een kleine kolonie met 5 kweekduiven werd in 2 seizoenen een nationale winnares, een nationale asduif snelheid en een 12de nationale asduif fond jaarse gehaald. Deze kolonie excelleerde op alle niveaus !

Iedereen is terug op zoek naar de beste snelheidsduiven om ze in te kruisen met de bestaande bloedlijnen. Bij Kurt en Raf Platteeuw is het alvast een enorm succes. Goede duiven vliegen top van korte afstanden tot op de fondvluchten..... Echter, goede duiven zijn eerder zeldzaam !

 

Kurt & Raf Platteeuw werden 2de Prov. Kampioen W-Vlaanderen 2017 met volgende resultaten :

1ste  prijs      Grote Halve-Fond Oude                                     3115.257/15

3de                  Fond Jaarlingen                                                    3116.410/16

3de                  Fond Jongen                                                          3024.381/17

5de                  Grote Halve-Fond Jaarlingen                            3116.359/16

8ste                 Kleine Halve-Fond Jongen                                 3012.465/17

 

Klik hier voor de toppers !

 

algemeen-provinciaal-kampioen-top-3.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven