Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Lais Poublon (Zwevegem), een jeugdtalent in West-Vlaanderen

Geplaatst op 24/01/2018, Auteur: Phil


lais-poublon-zwevegem.jpg | Pitts

Lais Poublon

 

Deze winter vonden we Lais terug zowel op het provinciaal als het nationaal podium. Een hele toer voor een jonge dame van 14 jaar die zich nu ontpopt tot een gedreven duivenpiet!

Het zit in haar genen want zowel grootvader Julien als vader Dominique zijn sterke spelers en kampioenen. Beiden begeleiden en motiveren zij Lais om zich de knepen van het duivenspel eigen te maken. Zij speelt nu 1 jaar zelfstandig en heeft het toch klaargespeeld om bij de jeugd nationaal brons te winnen. In november stond ze reeds op het podium van de provinciale kampioenschappen waar ze een 1ste provinciaal snelheid jongen en een 1ste provinciale asduif snelheid jonge duiven bij de Westvlaamse jeugd won.

lais-poublon-beginnelingen-jonge-duiven.jpg | Pitts

 

Tijdens de schoolvakanties doet zij de verzorging van haar duiven volledig zelfstandig. Gedurende schooltijd krijgt zij ’s morgens hulp van vader Dominique en laat ze haar jonge duiven trainen als ze thuis komt van school. Na de training voedert ze haar duiven.

prijsuitreiking-jeugd.jpg | Pitts

 

 

De voorbereidingen van seizoen 2018 zijn ook reeds in gang gezet. De kweekduiven van vader zijn nu aan het kweken en Lais mag daaruit 20 jonge kiezen om op te leren en te spelen.

Naast telgen uit rassen van enkele plaatselijse sterk spelende liefhebbers is zij ook de trotse bezitster van het Leo Heremans ras, een niet te onderschatten versterking van haar hok!

 

Het is voor een gemotiveerde jeugdspeler heel moeilijk om de duivensport naar behoren te beoefenen en te bekostigen.

Lais heeft echter ouders en grootouders die achter haar project staan, die haar passie voor de duivensport begrijpen en haar ook financieel steunen.

 

“De Poublonskes”, zijn een schoolvoorbeeld van hoe jeugdliefhebbers kunnen gemotiveerd en gesteund worden zodat ze er niet na een jaartje ‘proberen’ de brui aan geven.

Een dikke proficiat voor Lais die zonder twijfel na seizoen 2018 opnieuw present zal zijn in het klassement van de provinciale en nationale kampioenschappen!

nationaal-geklasseerden.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven