Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Leon Van Der Haeghen uit Aarsele (W-Vl) wint de Provinciale Châteaudun van 3/7 tegen 940 jaarlingen

Geplaatst op 22/08/2017, Auteur: PHIL


leon-van-der-haeghen.jpg | Pitts

Leon Van Der Haeghen.

 

De BE16-3041619 van Leon Van Der Haeghen uit Aarsele legde de afstand van 357,593 km af aan een gem. snelh. van 1474,5090 m/min en werd geklokt om 16u02’31”.

 

Léon korfde twee duiven in en het was zijn eerste afgegeven duif die de provinciale overwinning in de wacht sleepte.

 

De duiven die in deze kolonie zitten hebben “mordant”, zoals Léon met gepaste trots weet te vertellen.

Als selectie geldt in deze kolonie de wet van de sterkste.

Leon: “Ze moeten mordant hebben, ik wil ze zien vechten als leeuwen voor hun bak. Ze moeten natuurlijk ook een aantal keer per 10-tal gevlogen hebben”.

En Leon weet waarover hij praat want hij zit al in de duivenliefhebberij sinds 1945.  Zijn grootvader was een duivenpiet en zijn vader ook.  Leon moest reeds als jonge knaap met de constateurs binnen gaan.  Zijn broers zagen dat niet zitten, die gingen liever met de vinken spelen want daar was een centje mee te verdienen.

Leon huwde en begon in ‘66 meteen zelfstandig te spelen. Hij kreeg duiven van zijn schoonvader, Albert Vandewalle uit Aarsele, en speelde daarmee reeds het 1ste jaar Kampioen Snelheid. De hokken die hij toen zelf in mekaar zette, daar speelt hij nu nog op. Hij is dan ook een gepensioneerde schrijnwerker.

 

Naast het eigen oude ras bestaat de kolonie voor 75% uit de bloedlijnen van Roland De Waele uit Dentergem, ras Paul Vervaecke (Wielsbeke), Rene Baudoncq (Gottem) en een duivin van Norbert Ally.

 

het-weduwnaarshok.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven