Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Liefhebbers misnoegd over lossingen

Geplaatst op 03/07/2017, Auteur: RH/PA / DD

27900-lossing-croppedxs.jpg | Pitts


Vandaag bij de inkorving van Barcelona was er maar één gespreksonderwerp, de lossingen van zondag. Van over heel het land stromen massaal reacties toe, de liefhebbers hebben het gehad.

Nochtans was het niet de schuld van één persoon of van één verantwoordelijke, het was werkelijk een collectief falen. Gill had aangekondigd dat de storing op zondag voormiddag van West naar Oost door ons land zou trekken en dat het dan snel zou opklaren. Maar de storing verschoof trager dan verwacht en gooide danig veel roet in het eten en verstoorde veel vluchten.

Onbegrijpelijk dat haast niemand van de verantwoordelijke dit zag aankomen. Nochtans, ’s morgens op de vluchtlijn zag het er niet goed uit. Als je de kaarten volgde of je bekeek de webcams ten lande die opgesteld staan dan was het duidelijk, de lucht klaarde niet op. Om 11u was de Eifeltoren in Parijs amper zichtbaar en de duiven moesten er toen passeren. Maar ook dichterbij werden de duiven gelost terwijl de regenzone er zat aan te komen en dit voor de onervaren jongen op de snelheid en de iets meer ervaren duiven op de halve fond was een regelrechte ramp. Door de Westen wind werden ze dan ook nog helemaal naar het Oosten gedreven en daar zagen we massaal veel duiven van links naar rechts en terug opwaarts trekken op zoek naar hun hok.

De resultaten waren er dan ook naar. De prijskampen stonden erg lang open soms tot drie uur. Limburg spande natuurlijk de kroon. Daar werd in allerijl op donderdag voormiddag beslist om diezelfde dag niet in te korven maar alle halve fond vluchten  naar vrijdag te verschuiven en zondag los. En dat namen de verantwoordelijken  wel erg letterlijk.

Op zondag werd dan ook alles gelost en ze kwamen terecht… juist ja in de regenzone. Onbegrijpelijk volgens heel wat boze liefhebbers en hiermee maakte men zich dus onsterfelijk belachelijk. Wat wel duidelijk is bij de KBDB is men hardleers. Van een degelijk lossingsbeleid en duidelijke weer informatie naar de verantwoordelijken toe is nog altijd niks in huis gekomen. Het lijkt er meer en meer op dat Halle een praatbarak is geworden maar de liefhebbers zijn het beu. Ze willen geen woorden maar daden. Dat blijkt uit de vele boze reacties aan onze redactie.

Tours in Oost-Vlaanderen is ook een ramp gebleken.

In West-Vlaanderen dan weer hebben de verantwoordelijken blijk gegeven over meer gezond duivenverstand te beschikken. Daar werd reeds in de vroege zondagvoormiddag beslist om het lossen van zowel de regionale als de provinciale vluchten uit te stellen tot de maandag.De vluchten uit Arras, Clermont, Fontenay s/Eure, Orléans, Saumur en Limoges worden morgen gelost.

Reactie

Lossingen Noyon en Chevrainvilliers draaiden uit op halve rampvluchten in Antwerpen Vluchten staan tot 3 uur open.

Iedere liefhebber kon gisteren bij inkorving zien dat het vandaag slecht weer zou zijn. Donker weer met motregen. De liefhebbers wisten dit. Maar geen nood: maandag schitterend duivenweer. Ideaal zelfs voor de jonge duiven om eens 2 nachten mand te doen met het oog op de nationale vluchten.

Althans, dat dachten we…

We hadden beter moeten weten…

De lossingsverantwoordelijken, convoyeurs zitten niks of niks in met onze duiven. Ze hebben ook geen duivenverstand.

Het lijkt er meer en meer op dat sommigen de duivensport echt naar de vaantjes willen. Wel, ze zijn op goede weg…

Vele mensen zitten met lege hokken jonge duiven… Allicht zullen weer enkele de pijp definitief aan Maarten geven.

Arm arm KBDB. De schaamte ver voorbij.

Kevin S

 

Ik heb duiven ingekorfd op momignies en soissons en die gaan nu de 3 e nacht in de keef om morgen dan mss te lossen hopelijk bij goed weer, wie beslist zoiets? 

Kleine fond 22 in de korf voor 2 nachten keef nu 28 voor 3 nachten, hoe gaan die eruitzien.

Woensdag had ik ook mee op momignies en lossen ze in de regen, duivensport is toch iets leuk he.

Ben E

 

Ik zou graag reageren op al dat heisa in verband met de duivenwedstrijden van afgelopen weekend.

Zowel de VRT als VTM voorspelden voor zaterdag 1 juli veel regen en geen opklaringen.Voor zondag 2 juli zou het iets beter zijn maar nog niet goed om duiven te lossen. De schuld van het mislukken van de vluchten wordt altijd in de schoenen geschoven van de lossingsverantwoordelijken en de begeleiders.Wat moeten die mensen doen in zulke weersomstandigheden?

De grote schuld van al dat gedoe zijn gewoon de duivenliefhebbers.Zij weten welk weer er op komst is en toch gaan ze hun duiven(vooral jonge’ duiven) toch inkorven. Zij zijn dan degene die het meest reclameren dat ze zoveel jonge duiven verliezen.Ik persoonlijk geef met zulke voorspellingen geen enkele jonge duif mee.

Vanaf maandag zou het weer verbeteren en dat is dan ook zo. Zopas ben ik mijn duifjes gaan lappen op 30 km en morgen op 40 km alvast met goed weer. Ze kunnen dinsdagavond ingekorfd worden op Fleurus (40 km) of Momignies (100km) of Soissons (200km) en dit bij zeer mooi weervoorspeld voor woensdag. Gebruik een beetje verstand als echte liefhebber zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

Marcel Ginckels Tienen
Nationale overwinnaar Issoudun 2015 met de jonge duiven.

 

Vandaag Soissons gespeeld met 3 nachten mand , op 19 minuten 41 van de 44 duiven thuis in een perfecte conditie als het goed is mag het ook gezegd worden , en dit naar de begeleiders en zeker naar de lossingsverantwoordelijken toe die gisteren niet gelost hebben.

Walter L

 

De duiven van Momignies en Soissons die normaal zaterdag moesten gelost worden zijn vandaag maandag (!!!) gelost en zeer vlot naar huis gekomen. De duiven zagen er wonderwel goed uit en hadden eten en drinken gehad. De wedstrijden waren binnen de 10 min. afgelopen.

Duim omhoog voor de lossingsverantwoordelijken en vergezellers en duim OMLAAG voor alle criticasters en betweters van gisteren.

Misschien eens goed om over na te denken om bij slechte weersomstandigheden ook op de snelheid de duiven een dag langer op de lossingsplaats laten zitten dan onverantwoorde lossingen (onder druk) uit te voeren of de duiven terug naar de lokalen te brengen wat ook telkens weer een hele rompslomp is. Positief nieuws mag ook gemeld worden!!!

Cyriel M

 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven