Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Limburg: 50ste Orléans-Autovlucht wordt echte jubileumeditie

Geplaatst op 27/06/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Op zaterdag 22 juli worden voor de 50ste maal de Limburgse duiven gelost worden in Orléans voor de “Orléans-Autovlucht” van Het Belang van Limburg, met de steun van Horta en in een organisatie van de “Limburgse Fondclub”. Suzuki Baleno wordt de vijftigste Orléanswagen.
Rond deze vijftigste editie is een uitgebreid feestprogramma uitgewerkt. Maandag 3 juli om 19 uur vindt in het lokaal van Olijftak Maaseik een bijzondere verbroederingsavond plaats waarvoor alle 49 eerdere autowinnaars zijn uitgenodigd, samen met de reporters van Het Belang van Limburg die in de voorbije decennia verslag uitbrachten over de duivensport. David Kindt van Het Belang van Limburg: “Tijdens de ontmoetingsavond willen wij de verhalen, de anekdotes, de bijzondere herinneringen, … van de 49 winnaars ophalen én daarop mogen de avonturen van onze Duivenkroniekschrijvers niet ontbreken.

 In het kader van het vertrek van het Orléans-konvooi op vrijdag 21 juli worden de duiven uitgewuifd aan sporthal Alverberg in Hasselt. De receptie start om 11 uur, de vrachtwagens van de Limburgse Verzending vertrekken daar om 12 uur richting Frankrijk.
Op vrijdag 8 september om 18 uur staat dan dé feestavond/gala-avond in Zonhoven gepland in evenementenhal Den Dijk, aan de Rozenkranslaan.

 

 

 

 

foto-auto.jpg | Pitts

Op de foto vlnr: duivensportreporter DaKi, Roger Bos voorzitter LFC, Carl Leen marketing HBVL, autopartner Danny De Baets en Jean Fastré schatbewaarder LFC.

 

Op de foto vlnr: duivensportreporter DaKi, Roger Bos voorzitter LFC, Carl Leen marketing HBvl, autopartner Danny De Baets en Jean Fastré schatbewaarder LFC.

 

Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven