Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Limburgse Autovlucht: veel meer jonge maar minder jaarse en oude duiven

Geplaatst op 21/07/2017, Auteur: piet.aelberts@telenet.be


Op zaterdag 22 juli worden voor de 50ste maal de Limburgse duiven gelost in Orléans (Fay-aux-Loges) voor de “Orléans-Autovlucht” van Het Belang van Limburg, met de steun van Horta en in een organisatie van de “Limburgse Fondclub”. Een Suzuki Baleno is de vijftigste Orléanswagen. 
In het kader van het vertrek van het Orléans-konvooi op vrijdag 21 juli werden de duiven uitgewuifd aan sporthal Alverberg in Hasselt. Voor de 50ste editie zijn er minder jaarse en oude duiven, maar - opvallend toch - meer jonge duiven ingekorfd. 
De aantallen (met tussenhaakjes de cijfers van vorig jaar):
1.871 oude duiven (2.262)
2.805 jaarduiven (3.421)
5.714 jonge duiven (3.808) waaronder 4..741 derby's (2.741). 
De toename van het aantal jonge duiven is opvallend in dit jaar van de enorme verliezen. Dat er minder jaarse en oude duiven zijn, is zeker te wijten aan de gelijktijdige inkorving op Argenton. Zonde toch dat zo'n geweldig initiatief als de 50ste Autovlucht moet samenvallen met Argenton. 

 

dsc01107.jpg | Pitts
dsc01110.jpg | Pitts

Veel volk om de drie camions van de Limburgse Verzending uit te wuiven richting Orleans. De vijftigste editie is een feit, nu nog wachten wie er zaterdag de auto zal winnen. 

dsc01112.jpg | Pitts
dsc01108.jpg | Pitts

Oud-Maaseikenaar Wim Reurs (74) was een van de speciale gasten bij het vertrek van het Orleans-konvooi. Hij woont in het zuidoosten van Spanje en was speciaal voor deze feestelijke gelegenheid overgekomen. Wim was vanaf het begin betrokken bij de Autovlucht. Hij sprak de hoop uit dat de Autovlucht een mooie toekomst tegemoet zal vliegen. 


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven