Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Limburgse Fond & Marathon Club start met voorbereiding van 57ste Orléans-vlucht

Geplaatst op 29/01/2024, Auteur: Pitts

logo.jpg | Pitts

Tot 15 februari kunnen de Limburgse duivenliefhebbers hun jonge duiven inschrijven voor de 57ste provinciale Orléans-vlucht. De melkers hoeven geen ringnummers op te geven, maar  wel gewoon het aantal jonge duiven waarmee ze willen deelnemen. Inschrijven gebeurt via de verenigingen aan 0,50 euro per jonge duif. Alle ingeschreven duiven nemen deel aan de gratis kampioenschappen en komen in aanmerking komen voor de gratis prijzen. Momenteel bedraagt de prijzenpot al ruim 6.000 euro. Voor de eerste 10 duiven geldt bovendien gratis port.

Vorig jaar waren er 14.637 inschrijvingen en daarvan vlogen amper 2.097 jonge duiven in de aparte derbyreeks. Vanaf dit jaar zal de provinciale Orléans het zonder derby’s moeten stellen. 

De werkgroep “Orléans” van de LFMC is intussen druk bezig met de vernieuwde aanpak. Daarin worden de goede ingrediënten uit het verleden zeker behouden. Dat gebeurt met medewerking van Jo Lambrechts, die zijn vakkennis én zijn talrijke relaties inzet voor de organisatie van de bekende Orléans-vlucht.  Het vertrek aan de loods in Genk-Zuid zal opnieuw omlijst worden met een receptie en een barbecue aan zeer betaalbare prijzen. De werkgroep heeft ook plannen om liefhebbers en zelfs een BV in te schakelen in het ophalen van de duiven en wie weet, de reis naar de losplaats. Wat gebeurt er met de duiven? Hoe worden ze verzorgd? Kortom, liefhebbers en niet-liefhebbers laten kennismaken met het wel en wee van de duivensport.
Verder blijft ook het bezoek van de winnaar van de hoofdprijs aan huis, inclusief receptie behouden. Vorige winnaars lieten uitvoerig weten dat ze die huldiging als een van de mooiste belevenissen in hun duivenloopbaan hebben ondervonden.

Gemeentebesturen

Tevens wordt er nagegaan of er bij de Limburgse gemeentebesturen belangstelling is om een prijs te overhandigen aan de winnaar bij de jonge duiven van hun stad of dorp. Er komt een brochure op glanzend papier waarin sponsors de provinciale Orléans-vlucht kunnen steunen.
Samengevat: binnen de LFMC wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van de 57ste Orléans. Het komt er nu nog op aan dat de liefhebbers zelf zoveel mogelijk jonge duiven inschrijven voor de 57ste editie van “den Orleans” die zal plaatsvinden op 27 juli 2024.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven