Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Limburgse Overkoepeling: op weg naar een stille dood

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Het initiatief van de Limburgse Overkoepeling sterft wellicht een stille dood. Het feit dat er volgend jaar tien provinciale vluchten komen, maakt de LOK in feite voor een flink stuk overbodig. Voorzien is immers dat alle vluchten uit Souppes provinciaal kunnen worden gespeeld, allemaal met 2 dagen korf. Of Souppes Montargis zal worden, is nog niet beslist. De 10 zuiver provinciale vluchten zijn:
13-5 Souppes (Montargis?)
20-5 Gien
3-6 Souppes(Montargis?)
10-6 Souppes (Montargis?)
17-06 Gien
01-07 Gien
16-07 Souppes (Montargis?)
22-07 Fay-au-Loges (autovlucht)
29-07 Jouy-la-Chatel (KOTK)
26-08 Souppes (Montargis?)
Mogelijk wordt er ook nog een Gien vervangen door Jouy-la-Chatel zodat er ook hier een gelijkheid komt: 2 keer Gien en 2 keer Jouy-la-Chatel. Op die manier moet dan toch wel alleman in Limburg tevreden zijn.

Gewesten
Intussen slaan ook de verenigingen op gewestelijk vlak de handen in elkaar. West vergadert op 24/12. Verwacht wordt dat alle verenigingen opnieuw zullen deelnemen aan het gewestelijk spel op alle vluchten van het ganse seizoen vanaf eind maart tot 2de zondag van september. Het zijn: Herk-de-Stad, Halen, Lummen, Paal, Oostham, Beringen, Heusden, Hechtel-Eksel, Overpelt, Hamont en Lommel. Beverlo stopt als lokaal.
Midden vergadert op 22/12: zowel voor de hafo als voor de snelheid zal het tot een mooi gewestelijk spel komen.
Bij Oost (11 verenigingen) hebben Bilzen en Eigenbilzen beslist om onder hun twee alleen verder te doen. Ze hebben Bauwens als verzender terwijl de rest bij de Limburgse Verzending is.De leden van Bilzen en Eigenbilzen die dat wensen kunnen wel meedoen aan het gewestelijk spel als ze in een ander lokaal van het gewest korven, vermits de straal open staat. De overige negen spelen in het gewestelijk samenspel.Lanaken doet voorlopig echter niet mee aan het gewestelijk spel op de Belgievluchten.De leden van Lanaken die dit wensen kunnen op de Belgievluchten wel meedoen aan het gewestelijk samenspel als ze in een ander lokaal van het gewest inkorven, vermits de straal open staat.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven