Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Limburgse Overkoepeling wil op de ingeslagen weg verder gaan

Geplaatst op 08/09/2016, Auteur:


De Limburgse Overkoepeling (LOK) leverde een uitslag voor zeven wedstrijden (Sezanne en Sens) en voor de (provinciale) Kankervlucht. De winnaars kregen zoals beloofd een professionele foto van hun snelste duif.Die foto’s werden woensdagavond gemaakt bij en door Patrick Vanoppen in Herk-de-Stad. Patrick runt de firma duivenfotografie.be, die de foto sponsort. De winnaars krijgen bovendien deze foto op canvas uitgereikt op de slotavond van de Kankervlucht in oktober in Alt-Hoeselt.De meeste winnaars waren present op de fotoshoot, net als de initiatiefnemers, afgevaardigden van de gewesten en provinciaal KBDB-voorzitter Jean-Louis Loix.
Jean Hulshagen noemde de opstart geslaagd, ondanks her en der wat bedenkingen en flauweriken die de uitslagen niet tijdig naar de juiste man (Romain America) wilden doorsturen. Het initiatief van de Limburgse Overkoepeling is lovenswaardig. De winnaar krijgt de geweldige eer en een mooie foto van zijn duif. Bovendien is het voor de liefhebbers zeer interessant om te kijken of en hoe de prijzen verdeeld liggen over de hele provincie. Op die manier krijgen de regio's kansen om mooie uitslagen te maken tegen grote aantallen duiven.

Omdat de provinciale KBDB-voorzitter aanwezig was, rees meteen de vraag om de uitslagen volgend jaar officieel te maken voor de kampioenschappen. Loix hield de boot af en verwees naar de provinciale algemene vergadering die op 22 november plaatsvindt. Vast staat wel dat zo’n aanvraag tijdig moet gebeuren. Op die algemene KBDB-vergadering zal er overigens ook nog hartig gepraat kunnen worden over al of niet provinciaal lossen op de snelheid, en de beruchte 1 of 2 nachten korf op Sézanne.

Respect

Vanuit de gewesten tekende niemand bezwaar aan tegen de Limburgse Overkoepeling. Er werd respect gevraagd voor de liefhebbers die hier vrijwillig en kosteloos hun tijd aan besteden. Het initiatief moet nog verder groeien, maar uit persoonlijke vragen aan de winnaars blijkt dat ze erg trots zijn op hun snelste duif. Terecht want het gaat hier om duiventallen die variëren van 4.111 tot 13.277. Terecht klonk dan ook luidop de bedenking wat er het mooiste is: een provinciale zege van enkele honderden duiven of een LOK-zege tegen duizenden duiven.
Voor de initiatiefnemers was die bedenking op zich niet belangrijk: zij willen de snelste duif van de kleine hafovluchten in de kijker zetten, en met die overkoepelende uitslag de liefhebbers de kans geven om te kijken hoe de prijzen verdeeld liggen over de hele provincie. Dat daarbij de wind een bepalende rol speelt, is een open deur intrappen.

 

Klik hier voor het overzicht van de LOK-winnaars. 

Uit de samenkomst en fotoshoot bij Patrick Vanoppen bleek in ieder geval dat er in Limburg nog flink wat liefhebbers zijn die het goed voorhebben met de duivensport in hun provincie, en die hun liefhebberij ruimer zien dan het enge straat-tegen-straatspel dat in sommige middens nog altijd wordt gepropageerd.


Naar overzicht van nieuws

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven