Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Lucas Szwed (Rotterdam – NL)

Geplaatst op 05/03/2021, Auteur: Pitts


Grote investeringen en contacten met grote namen als Heremans, Schaerlaekens en Henk De Weerd vormden de basis van dit kleine hok. De allerbeste bloedlijnen werden gekoppeld en de parels van deze koppeling komen nu éénmalig in veiling!

Afkomstig uit Polen, kwam Lucas reeds op zeer jonge leeftijd in contact met de duivensport. Hij leerde er het vak van de grootste liefhebbers van toen in zijn thuisland. Een tiental jaar geleden verhuisde hij met zijn gezin naar Nederland, startte een zaak op als zelfstandig aannemer en hernam er zijn grote passie voor de duiven. Hij kwam in contact met grote kampioenen als Leo Heremans en Ad Schaerlaekens, die hem heel wat ervaring en kennis bijbrachten. Hij bezocht de allergrootste hokken in België en Nederland en onderhield zijn relaties met deze liefhebbers. Er werd immens geïnvesteerd in absolute topduiven uit de beste koppels. Zo haalde hij wereldberoemde bloedlijnen op zijn hok van oa Leo Heremans, Jan Hooymans, Stefan Lambrechts, Ivo Renders, Henk de Weerd, Ludo Claessens en Willem de Bruijn.

schermafbeelding-2021-03-05-om-112842.jpg | Pitts
schermafbeelding-2021-03-05-om-114035.jpg | Pitts
schermafbeelding-2021-03-05-om-114004.jpg | Pitts

Verzorging

Bij Lucas geen grote hokinstallatie, maar wel oerdegelijke hokken met een klein aantal uitgeselecteerde duiven. Om de gezondheid op peil te houden wordt niks aan het toeval overgelaten en geniet het gamma van Belgica de Weerd de voorkeur. Ook de voedingssupplementen van Röhnfried worden op regelmatige basis verschaft. Qua voeding geeft Lucas de mengelingen van Vanrobaeys en Beyers.

Omwille van de verhuis vorig jaar naar zijn nieuwe woonst in Rotterdam, werden enkel de kweekduiven overgehouden en zal Lucas in 2021 starten met jonge duiven op de nieuwe hokken. Hierdoor komen enkele kweekklare jaarse duiven in veiling die voor de kopers meer dan waarschijnlijk een meerwaarde zullen betekenen op het kweekhok!

img_5956.jpg | Pitts
f86fd1c2-8c2c-402e-b7ba-b7c0a611f90a.jpg | Pitts
img_0221.jpg | Pitts

Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven