Pitts-globePitts-loginPitts-premiumPitts-registerPitts-search

Lucien en Johan Vandebroek (Zolder)

Geplaatst op 20/12/2016, Auteur:


Allemaal rechtstreekse afstammelingen van eerste prijswinnaars

 

De statistieken die de vader-zoon combinatie Lucien en Johan Vandebroek uit Zolder kunnen voorleggen spreken voor zich. In het sterke samenspel Houthalen – Helchteren - Zolder werden sinds de eeuwwisseling 320 overwinningen behaald. In 2003 werden ze autowinnaar op Orleans. Allemaal behaald op de snelheid en de kleine halve fond. De tandem was aan een nieuwe uitdaging toe. Twee jaar geleden werden daarom alle snelheidsduiven verkocht en werd er resoluut voor gekozen om zich te gaan toeleggen op de zwaardere halve fondvluchten. En de resultaten waren er meteen. In Hafo-club Midden-Limburg wonnen ze het kampioenschap bij de oude duiven. Ze werden 6de bij de jongen en 10de bij de jaarse. Dit resulteerde in de 2de plaats algemeen en in een 3de plaats in het kampioenschap halve fond van de KBDB Limburg.

 

Ondanks, wegens het vaak slechte weer in het voorbije seizoen  veelvuldig passen, werden er toch weer achttien eerste prijzen behaald in het samenspel Houthalen-Zolder. Zeven overwinningen in het Samenspel Midden-Limburg. Tweemaal 1ste  Groot - gewestelijk en 1 x 1ste L.O.K.(snelste Limburgse duif op Hafo-vlucht uit Sens)

 

Lucien en Johan hebben er bewust voor gekozen om geen allegaartje van soorten of stammen op het hok toe te laten. Hun duivenstam is uitsluitend opgebouwd rond duiven van Louis Keirsmakers (Nijlen), Walter Lambeets, Patricia Verhaegen en Leo Heremans.

In dit lot van vierentwintig bevlogen en zomerjongen van 2015 hebben zij zelf een boontje voor de kopen 12 en 13. Nog jonge vitale duiven die goede resultaten gevlogen hebben en met een prachtige afstamming: Miss Rapido - De Kannibaal - Jackpot en de 1ste nat Bourges. Toekomstige superkwekers?

Maar ook in de andere stambomen is kwaliteit troef. De Jan, De Olympiade, Gebroken Poot (vader van Bolt!) en Olympic Sperwer van Leo Heremans. Via Lambeets een afstammeling van de Olympiadeduif 2001 van Henri Menten. En uit de lijnen van de Autowinnares Orléans en de 1ste  Nationaal Bourges  48.882 jonge duiven. Een bijzonder mooi lot duifjes van heel fijne duivenspelers.

De veiling eindigt op woensdag 23/11/2016 om 20u. Indien er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht wordt, verlengt de veiling telkens met 15 min.

 

Kijkdag in Heusden-Zolder op zondag 20 november van 10-13uur

  


Naar overzicht van reportages

Reageren


Om te reageren dient u aangemeld te zijn.
Terug naar boven